Amerika versus Bin Laden

Amerika versus Bin Laden

Amerika versus Bin Laden

Niemand is een grotere nachtmerrie geweest voor de internationale veiligheidsdiensten dan Osama Bin Laden. Na de aanslagen van 9/11, waarvoor hij verantwoordelijk wordt gehouden, lukte het hem nog bijna tien jaar lang om uit de machtige handen van de CIA te blijven en vanuit zijn schuilplaats een van de grootste terreurnetwerken ter wereld te blijven leiden.

Op 2 mei 2011 werd hij na maandenlange voorbereiding door het hoofd geschoten door Amerikaanse elitetroepen. Wie was deze man? Hoe ging hij te werk? Was het niet beter geweest als hij niet was uitgeschakeld, maar een proces had gekregen? En hoe zit het me de War on Terror nu Bin Laden niet meer leeft?

In Amerika versus Bin Laden wekt Geert-Jan Knoops een fictieve rechtszaak tegen Osama Bin Laden tot leven. De lezer wordt meegenomen in een intrigerend strafproces waarbij de Verenigde Staten proberen om Osama Bin Laden veroordeeld te krijgen. Maar ook Bin Laden verweert zich. De feiten stellen het Amerikaanse rechtssysteem en de politiek ter discussie, en sluiten een veroordeling van Bin Laden misschien wel uit.

Neem plaats in de jury en oordeel zelf.

Geert-Jan Knoops, Amerika versus Bin Landen, hoe één man de wereld veranderde, ISBN 9789460033834, € 14,95, BESTEL

  • Geert-Jan Knoops (1960) is hoogleraar Internationaal Strafrecht aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij verbonden aan advocatenkantoor Knoops & Partners in Amsterdam. Zijn expertise wordt veelvuldig ingeroepen bij internationale straf- en oorlogsrechtzaken, en door politici in binnen- en buitenland. Onlangs publiceerde hij Blufpoker (tweede druk), over de duistere wereld van het internationaal recht.
  • 'Knoops bewijst dat hij met kop en schouders boven de rest uitsteekt.'- Peter R. de Vries over Blufpoker