Home

 • 'Branie' op de shortlist van de Biografieprijs 2014

  'Branie' op de shortlist van de Biografieprijs 2014

  De Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs zal op 14 april 2014 de Biografieprijs 2014 uitreiken, een tweejaarlijkse prijs welke wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige biografie die in twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij is verschenen. De Biografieprijs bestaat uit een geldprijs van €15.000,-. Dit bedrag wordt uitgeloofd aan het door de jury als beste beoordeelde ingezonden biografisch boek. 'Branie. Het leven van Mina Kruseman' staat op de shortlist.

 • 'Het nieuwe land' op de shortlist van M.J. Brusseprijs

  'Het nieuwe land' op de shortlist van M.J. Brusseprijs

  'Het nieuwe land' van Eva Vriend staat op de shortlist van de M.J. Brusseprijs, de jaarlijkse prijs voor het journalistieke boek. De prijs is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. De prijs wordt sinds 2010 jaarlijks uitgereikt, en aan de prijs is een geldbedrag van € 10.000,- verbonden. Woensdag 9 april aanstaande maakt de jury de winnaar bekend.

 • 27 maart: avond over wat gezichten over karakters vertellen, nav <i>Op het tweede gezicht</i> van Jaco Berveling

  27 maart: avond over wat gezichten over karakters vertellen, nav Op het tweede gezicht van Jaco Berveling

  Op het tweede gezicht: wat gezichten over karakters vertellen Wat zeggen doorlopende wenkbrauwen of dicht bij elkaar staande ogen over iemands karakter? Recent psychologisch onderzoek laat echter zien dat er wel degelijk een verband is tussen iemands uiterlijk en zijn innerlijk. Zo kunnen mensen aan de hand van foto's goed inschatten of iemand betrouwbaar is en ook of iemand een extrovert persoon is.Word vriend van Balans en meld je aan voor de nieuwsbrief