Home

 • Fragment uit <i>Schampschot. Een klein Nederlands dorp aan de rand van de Groote Oorlog</i>

  Fragment uit Schampschot. Een klein Nederlands dorp aan de rand van de Groote Oorlog

  In augustus 1914 werd een stippellijn op de kaart plotseling de scheidslijn tussen oorlog en vrede. Maar het was een illusie te denken dat alles in het neutrale Nederland zijn normale gang kon blijven gaan. In de jaren die volgden, was aan de grens het kanongebulder nooit ver weg, en de vluchtelingenstromen, de doden en gewonden, de politieke koehandel, criminaliteit, spionage en overbevolking sloegen de grensstreek volkomen uit het lood. In Schampschot koppelt Paul van der Steen op ingenieuze wijze het grote verhaal van de Eerste Wereldoorlog aan de geschiedenis van het dorp Eijsden. Lees een fragment uit het boek.

 • <i>De woordenaar</i> en <i>Premier en elder statesman</i> op longlist Libris Geschiedenisprijs

  De woordenaar en Premier en elder statesman op longlist Libris Geschiedenisprijs

  De woordenaar van Sandra Langereis en Premier en elder statesman van Jelle Gaemers en Hans Daalder staan op de longlist van de Libris Geschiedenisprijs 2014. Op 13 September wordt de shortlist bekend gemaakt en op 26 oktober de winnaar.

 • <i>God bewijzen </i> beste theologische boek 2014

  God bewijzen beste theologische boek 2014

  De prijs voor het beste Nederlandstalige theologische boek gaat ex aequo naar Stefan Paas en Rik Peels voor God bewijzen (2013, uitgeverij Balans) en Christa Anbeek en Ada de Jong voor De berg van de ziel (2013, uitgeverij Ten Have). Dat is zaterdagavond bekendgemaakt tijdens de Nacht van de Theologie in De Rode Hoed in Amsterdam.Word vriend van Balans en meld je aan voor de nieuwsbrief