Nieuws

4 mei in De Kleine Komedie: Ad van Liempt over Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork

  • 23 april 2019
  • 0m

Interview met Ad van Liempt over Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork, door documentairemaker Mélinde Kassens.

Albert Konrad Gemmeker was de derde commandant van Kamp Westerbork en zette meer dan tachtigduizend joden op transport naar de vernietigingskampen. Na diepgravend onderzoek schreef Ad van Liempt zijn biografie. Hij schetst een beeld van een charmante bureaucraat die zijn meerderen blindelings gehoorzaamde. Op enige empathie met de slachtoffers viel hij niet te betrappen. Later deed hij alles om zijn verantwoordelijkheid te ontlopen of op anderen af te schuiven.

Mélinde Kassens maakte voor de NOS een documentaire over de ‘gentleman-commandant’. In het kader van Theater na de Dam interviewt zij op 4 mei Ad van Liempt in De Kleine Komedie. Het interview wordt afgewisseld met fragmenten uit de NOS-documentaire waarin overlevenden van de Holocaust, familieleden van slachtoffers en voormalige gevangenen van Westerbork aan het woord komen.

De Kleine Komedie / 4 mei 2019 om 21.00 uur.

Kaarten zijn beschikbaar vanaf €11,50 en te verkrijgen bij het theater. Reserveer

 


Nieuws

Blader door onze Zomeraanbieding 2024

Onze Zomerjaarsaanbieding is binnen en hij is weer gevuld met prachtige non-fictietitels voor komend seizoen.

In De ruk naar rechts verheldert politiek verslaggever Wilco Boom op deskundige wijze de politieke staat van Nederland, Kathy Willis kijkt in Groene zintuigen op een radicaal andere manier naar de natuur en hoe het je gezonder kan maken, Vivian de …

Lees verder