Nieuws

4 mei in De Kleine Komedie: Ad van Liempt over Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork

  • 23 april 2019
  • 0m

Interview met Ad van Liempt over Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork, door documentairemaker Mélinde Kassens.

Albert Konrad Gemmeker was de derde commandant van Kamp Westerbork en zette meer dan tachtigduizend joden op transport naar de vernietigingskampen. Na diepgravend onderzoek schreef Ad van Liempt zijn biografie. Hij schetst een beeld van een charmante bureaucraat die zijn meerderen blindelings gehoorzaamde. Op enige empathie met de slachtoffers viel hij niet te betrappen. Later deed hij alles om zijn verantwoordelijkheid te ontlopen of op anderen af te schuiven.

Mélinde Kassens maakte voor de NOS een documentaire over de ‘gentleman-commandant’. In het kader van Theater na de Dam interviewt zij op 4 mei Ad van Liempt in De Kleine Komedie. Het interview wordt afgewisseld met fragmenten uit de NOS-documentaire waarin overlevenden van de Holocaust, familieleden van slachtoffers en voormalige gevangenen van Westerbork aan het woord komen.

De Kleine Komedie / 4 mei 2019 om 21.00 uur.

Kaarten zijn beschikbaar vanaf €11,50 en te verkrijgen bij het theater. Reserveer

 


Nieuws

Blader door onze najaarsaanbieding

De mooiste non-fictie lees je ook dit najaar weer bij Balans: of je nu houdt van geschiedenis of juist gericht bent op actualiteit, we hebben voor ieder wat wils.

Zo kun je in oktober uitkijken naar het prachtige en aangrijpende Dagboek van een invasie van Oekraïense Andrej Koerkov, waarin hij de schrijnende situatie in zijn …

Lees verder