Nieuws

Auteurs over 75 jaar vrijheid

  • 5 mei 2020
  • 0m

CODA laat Nederlandse schrijvers aan het woord over de betekenis van vrijheid

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. Maar 4 en 5 mei en de bijbehorende herdenkingen en festiviteiten zien er dit jaar heel anders uit dan we gewend zijn of komen te vervallen. Wie had kunnen bedenken dat ‘social distancing’ maatgevend zou zijn in de periode dat we de slachtoffers van oorlogen herdenken en onze vrijheid vieren? CODA laat een aantal Nederlandse schrijvers op YouTube aan het woord over de betekenis van vrijheid. 

De vraag die zich, juist ook in de actuele context, aandient is wat vrijheid eigenlijk is en wat het wel of niet leven in vrijheid eigenlijk betekent. Op het CODA YouTube kanaal gaat een aantal auteurs op die vraag in. Soms vanuit het perspectief van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding, maar evenzo vaak interpreteren zij de betekenis van vrijheid met de actualiteiten in het achterhoofd. Je kunt op het CODA  YouTube kanaal video’s bekijken van een aantal Balans auteurs als Ad van Liempt, Peter Brusse, Michel Veering, Jurryt van de Vooren, Marjolein Bax, Tim Overdiek, Willem Meiners, Mark Blaisse, Natascha van Weezel en Suzanna Jansen, maar ook Martine Letterie, Nanda Roep, Manon Uphoff en Willemijn van Dijk. CODA directeur Carin Reinders opent de reeks met een introductievideo.

Bekijk de video’s op YouTube.


Nieuws

2 nominaties Libris Geschiedenis Prijs

Afgelopen week kwam het bericht dat twee van onze titels op de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs geplaatst zijn. We zijn heel blij en trots aan te kondigen dat De hersenverzamelaar van Theo Mulder en De kolonieman van Angelie Sens genomineerd zijn voor deze fantastische prijs.

De kolonieman is de fascinerende biografie van de …

Lees verder