Leesfragment

De beste toespraken van Barack Obama

  • 10 januari 2017
  • 0m

Verschenen!

De beste toespraken van een president die we nu al missen

Wie naar Barack Obama luistert krijgt hoop. Wie hem hoort spreken wordt meegesleept door zijn persoonlijkheid, zijn overtuigende voordracht en zijn authentieke betrokkenheid.

Als eerste zwarte president van Amerika werd Obama haast als een messias binnengehaald. Nu hij afscheid neemt is duidelijk hoezeer hij zal worden gemist als woordvoerder van de vrije wereld – om wie hij was, om waar hij voor stond en om zijn vermogen in alle omstandigheden de juiste woorden te vinden.

Dit boek bevat behalve zijn beste speeches ook twee indrukwekkende toespraken van Michelle Obama.

De toespraken zijn geselecteerd en van voor- en nawoord voorzien door Lars Duursma, speechexpert en voormalig wereldkampioen debatteren. Als oprichter van trainingsbureau Debatrix coacht hij Europese leiders in politiek en bedrijfsleven. In 2008 en 2012 voerde hij campagne voor Obama.

Drie mooie fragmenten uit zijn beste speeches (in willekeurige volgorde):

1 Selma laat ons zien dat Amerika nooit om één persoon draait

Toespraak gehouden tijdens de vijftigjarige herdenking van de mars van Selma naar Montgomery, Edmund Pettus-brug in Selma, Alabama, 7 maart 2015

2. ‘Is dit diner te plat voor The Donald?’

Toespraak tijdens het Whitehouse COrrespondents’ Dinner, 30 april 2016

3. ‘Amazing grace’

Begrafenistoespraak voor de slachtoffers van de schietpartij in Charleston College South Carolina, 26 juni 2015


Nieuws

Het nieuwe boek van Suzanna Jansen en veel meer moois in het najaar

Het nieuwe boek van Suzanna Jansen, de biografie die Marita Mathijsen schreef van Jacob van Lennep, Britse historicus en schrijver Keith Lowe beschrijft hoe de Tweede Wereldoorlog ons voorgoed veranderde, Marian Husken verhaalt over deals en dodenlijstjes en nog veel meer boeiende nieuwe boeken verschijnen dit najaar bij Balans. Blader door de catalogus en verheugt u …

Lees verder