ISBN:
9789463822077 (hardcover)
Aantal pagina's:
144
Uitgever:
Balans

Etty Hillesum (1914-1943) kende zeer veel mensen. Naast familie had zij een grote kring van vrienden en bekenden. Wie waren dat? Hoe leefden zij? Hoe zagen ze eruit? En welke zichtbare sporen lieten ze na?

De wereld van Etty Hillesum is een uniek beeldboek, waarvoor Alexandra Nagel een schat aan nieuw materiaal heeft verzameld: portretfoto’s, originele fragmenten uit persoonlijke brieven, archiefbeelden, krantenknipsels en verhalen. We zien de handafdruk van Etty, gemaakt en geanalyseerd door Julius Spier. We zien haar studiegenoten, en de mensen die ze leerde kennen in kamp Westerbork. Hoe woonde de familie Wegerif, waar Etty een tijdlang een kamer had? En Liesl en Werner Levie, de vrienden bij wie zij zo vaak logeerde?

De wereld van Etty Hillesum biedt alle liefhebbers van haar werk een bijzonder en verrassend inzicht in Etty’s leven, in dat van haar vrienden en in haar tijd. Daarmee is dit beeldboek een prachtige aanvulling op Etty’s dagboeken en brieven, en op de langverwachte biografie van Judith Koelemeijer, die gelijktijdig verschijnt en Etty in een nieuw licht plaatst.


Over de auteur

Alexandra Nagel

Alexandra Nagel (1961) is een onafhankelijk onderzoekster. Zij publiceerde artikelen over verschillende mensen uit het leven van Etty Hillesum en over diverse opmerkelijke, veelal in vergetelheid geraakte figuren die zich op het gebied van het ‘onverklaarbare’ bewogen. In januari 2020 promoveerde zij op de handlezer Julius Spier.

Foto © Rafaël Nagel

Meer over deze auteur