Nieuws

Deze boeken zijn in augustus verschenen!

  • 6 september 2023
  • 0m

We hebben een drukke maand achter de rug; er zijn maar liefst vier schitterende nieuwe titels van de drukkers gekomen!

 

Lichter leven met een chronische ziekte van Lenneke Vente vertelt ons hoe de 10 miljoen mensen in Nederland met een chronische ziekte naast fysieke klachten merken dat de ziekte ook het huwelijk of relatie, werk, sociale leven en vaak zelfs de financiële situatie beïnvloedt. Hoe houd je in die omstandigheden zelf de regie? Lichter leven biedt concrete aanknopingspunten, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. 

 Bekijk Lichter leven met een chronische ziekte

 

 

Waarom Zweedse vrouwen niet gratis werken van Charlotte Boström benadrukt hoe de verhouding tussen vrouwen en mannen er in Nederland lang niet zo gelijkwaardig is als wij misschien denken. De Zweedse Boström laat in dit boek zien dat heel Nederland er, ondanks plannen voor gratis kinderopvang, wel op lijkt ingericht om ongelijke verhoudingen in stand te houden.

Bekijk Waarom Zweedse vrouwen niet gratis werken

 

 

In de kantlijn van de tijd van Claudia de Breij en Paul van Vliet trekt de lezer het leven van de Breij en van Vliet in via hun persoonlijke brieven. In deze geestige briefwisseling worden onderwerpen zoals de liefde, de jeugd, het ouder worden, de oorlog toen, en de plotselinge oorlog nu besproken. Totdat Paul van Vliet plotseling komt te overlijden, en deze briefwisseling ineens in de schaduw van zijn dood staat.

Bekijk In de kantlijn van de tijd

 

De verliezers van Marijke Verduijn beschrijft een te weinig bekende bladzijde uit onze geschiedenis. Kamp Vught werd in oktober 1944 een interneringskamp voor collaborateurs, maar in de naoorlogse chaos zaten er ook kinderen en onschuldigen. Maar wie zaten er eigenlijk? En hoe was het om in Kamp Vught vast te zitten of te werken?

Bekijk De verliezers

 


Nieuws

Blader door onze Zomeraanbieding 2024

Onze Zomerjaarsaanbieding is binnen en hij is weer gevuld met prachtige non-fictietitels voor komend seizoen.

In De ruk naar rechts verheldert politiek verslaggever Wilco Boom op deskundige wijze de politieke staat van Nederland, Kathy Willis kijkt in Groene zintuigen op een radicaal andere manier naar de natuur en hoe het je gezonder kan maken, Vivian de …

Lees verder