Nieuws

Een wonderbaarlijk overlevingsverhaal đŸŽș, cruciale gebeurtenis uit de jaren ’10Â đŸ’»Â en twee interviews 📕

  • 8 januari 2020
  • 1m
 

Precies 75 jaar geleden zat Nederland in het midden van wat later bekend zou komen te staan als de hongerwinter. Dit jaar staan we stil bij 75 jaar Bevrijding. Er zullen dit jaar een aantal mooie titels rondom dit thema verschijnen bij Balans, waarvan de eerste al in januari. In Trompettist in Auschwitz van Dick Walda wordt het verhaal van trompettist Lex van Weren verteld. Verder in deze nieuwsbrief lees je meer over de wonderbaarlijke manier waarop hij het vernietigingskamp wist te overleven. Daarnaast blikken we nog terug op onze succesvolle titels van het afgelopen jaar, waaronder De Poolse soldaat, Onuitwisbaar en Het zoutpad. 

 

Trompettist in Auschwitz – Dick Walda
Op 27 januari wordt de bevrijding van Auschwitz herdacht, 75 jaar geleden door de Russen. Over dit vernietigingskamp zijn vele boeken geschreven en films gemaakt. Maar weinigen kennen het verhaal van de in de jaren vijftig en zestig beroemde trompettist Lex van Weren. Door zijn trompetspel overleefde hij zijn gevangenschap in Auschwitz en na jaren van zwijgen tekende Dick Walda zijn bijzondere relaas op.

Vanaf 10 januari is Trompettist in Auschwitz verkrijgbaar is met een voorwoord van Eric Vloeimans , een groot bewonderaar van Lex van Weren en één van de grootste hedendaagse trompettisten van Nederland.

 

 

 

Snowden volgens Volkskrant bij cruciale gebeurtenissen jaren ‘10
Volgens de Volkskrant hoorden de onthullingen van Edward Snowden bij de cruciale gebeurtenissen uit de net voorbije jaren ’10. Privacyvraagstukken zullen de komende jaren onverminderd relevant blijven. Edward Snowden zette deze als eerste onontkombaar en wereldwijd op de kaart, in Onuitwisbaar lees je zijn verhaal.


Bestel ‘Onuitwisbaar’
Interviews met Perry en Winn!

Deze twee best gelezen Balans-boeken van afgelopen jaar, Het Zoutpad van Raynor Winn en Het boek waarvan je wilde dat je ouders het gelezen hadden van Philippa Perry, vullen de laatste tijd vaak onze nieuwsbrief. Het was de tijd van jaarlijstjes en grote interviews en in die laatste categorie wilden we je deze uit Elegance en dagblad Trouw van vlak voor Kerst niet onthouden.

 

 

De Poolse soldaat wordt vertaald in het Pools!
Iets minder dan een jaar geleden verscheen bij Uitgeverij Balans De Poolse soldaat van Dolores Thijs. Op beeldende, meeslepende wijze vertelt zij in haar boek over haar ‘dubbele’ afkomst, van het Vlaamse platteland tot aan de Russische toendra.
In december stond het boek al in de Top 3 Beste boeken van 2019 van Nicole Lucas (dagblad Trouw), inmiddels kunnen we ook het goede nieuws bekend maken dat het in het Pools wordt vertaald!
In de Focus podcast Lezen in het donker van 11 maart 2019 vertelde Dolores Thijs over haar boek.
 

Bestel ‘De Poolse soldaat’