Nieuws

Giftig krediet op shortlist MJ Brusseprijs

  • 20 april 2015
  • 0m

Nominaties Brusseprijs 2015 bekend
De jury van de Brusseprijs 2015 – de prijs voor het beste journalistieke boek van 2014 – heeft de shortlist bekendgemaakt. Van de 135 ingezonden publicaties zijn de volgende zes titels genomineerd:

Tom Kreling & Esther Rosenberg, Giftig krediet. De onvermijdelijke ondergang van SNS Reaal (Balans)
Fréderike Geerdink, De jongens zijn dood. Een journalistieke reis naar de kern van de Koerdische kwestie in Turkije (Spectrum)
Hans Goossen & Theo Sniekers, El Rey. Van jager tot prooi (Media Groep Limburg)
Michel Krielaars, Het brilletje van Tsjechov. Reizen door Rusland (Atlas Contact)
Wouter Laumans & Marijn Schrijver, Mocro Maffia. Geld, ambitie, hoogmoed en verraad in de onderwereld (Lebowski)
Tjitske Lingsma, All Rise! De grote ambities van het Internationaal Strafhof en de weerbarstige werkelijkheid (Ipso Facto)

Juryvoorzitter Ferry Mingelen zal de winnaar van de Brusseprijs 2015 bekendmaken op donderdag 4 juni tijdens de Avond van de Bijzondere Journalistiek in de Concertzaal van de Tolhuistuin. De uitreiking van de Brusseprijs wordt gecombineerd met de uitreiking van de Lira Correspondentenprijs en de viering van het 25-jarig jubileum van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Nadere informatie over de bijeenkomst volgt binnenkort. Belangstellenden kunnen zich nu al opgeven bij fonds@fondsbjp.nl o.v.v. Uitreiking Brusseprijs 2015.

De Brusseprijs is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en vernoemd naar de legendarische journalist M.J. (Rie) Brusse (1873-1941). De jury bestaat dit jaar uit Ferry Mingelen (voorzitter), Noraly Beyer en Marcel van Engelen. De winnaar ontvangt een oorkonde en een bedrag van € 10.000.

De winnaars van de laatste drie edities waren:
2012: Bas Soetenhorst – Het wonder van de Noord/Zuidlijn. Het drama van de Amsterdamse metro.
2013: Wilfred Scholten – Mooie Barend. Biografie van B.W. Biesheuvel
2014: Marcel van Engelen – Het Kasteel van Elmina. In het spoor van de Nederlandse slavenhandel in Afrika.


Nieuws

Blader door onze zomeraanbieding 2023

Onze zomeraanbieding is binnen en hij is weer gevuld met prachtige non-fictietitels voor komend seizoen.

In Een huis vol muziek maakt Floris Kortie een selectie van de mooiste stukken van zijn jarenlange muzikale metgezel Paul Witteman, journalist Charlotte Boström analyseert in Waarom Zweedse vrouwen niet gratis werken wat we van Zweden kunnen leren op het gebied van vrouwenemancipatie …

Lees verder