Leesfragment

Leesfragment: Droom en daad

  • 22 januari 2019
  • 0m

Woord vooraf door Floortje Dessing

 

Je hoeft niet zoveel over de wereld te reizen als ik om te zien dat er plekken op deze aardbol zijn waar mensen het een stuk minder goed hebben dan wij. Dat kan een machteloos gevoel geven, maar ook zorgen voor daadkracht en vastberadenheid. Een gevoel van ‘zo kan het niet langer, ik ga hier nu iets aan doen’.

Voor iedereen die na het zien van armoede en onrechtvaardigheid zijn mouwen wil opstropen en gaan, is er dit boek.

Het helpt je jouw vlammetje, jouw droom in daden om te zetten. En zorgt ervoor dat jouw Particulier Initiatief een succes wordt. Het staat vol inspirerende voorbeelden, tips and tricsen biedt je een praktisch stappenplan om van jouw idee een duurzaam project te maken.

Zelfs met een klein initiatief kun je de levens van velen veranderen. Als je maar begint. Ook de oprichter van het Rode Kruis is klein begonnen. Helemaal alleen reed hij in 1859 langs het slagveld van Solforino. Hij zag de gewonden liggen en voelde dat hij iets aan dat leed moest doen. Het vlammetje ontwaakte in hem en hij ging aan het werk.

 

Als jij ook een vlammetje voelt, koester dat dan. En laat dit boek je helpen er een krachtig vuur van te maken.

 

Ik wens je veel succes!

 

Floortje Dessing

Ambassadeur van het Rode Kruis Nederland

Amsterdam, december 2018

 


Nieuws

17 september bij Uitgeverij Balans: ‘Onuitwisbaar’ van Edward Snowden

In 2013 schokte de 29-jarige Edward Snowden de wereld toen hij brak met de Amerikaanse geheime diensten en onthulde dat ze in het allergrootste geheim proberen al ons digitale verkeer – elk telefoontje, elk bericht, elke e-mail – op onvoorstelbaar grote schaal te verzamelen en vast te leggen. Van iedereen die zich online begeeft, wordt …

Lees verder