Nieuws

Cruyffs lessen over leiderschap

  • 25 maart 2016
  • 0m

Johan Cruyff die deze week overleed zal in vele harten blijven voortleven. Niet alleen zijn fenomenale voetbalkwaliteiten, maar ook zijn uitspraken hebben in de loop van de jaren velen geïnspireerd. De humor, de laconieke scherpte, de werkelijkheidszin en de verborgen wijsheid van veel van wat Cruijff schijnbaar losjes zegt, geven telkens weer aanleiding om na te denken en je eigen gedachten en ideeën erop los te laten.

In 2004 schreef Pieter Winsemius de bestseller Je gaat het pas zien als je het doorhebt, over Cruijff en leiderschap. Zo’n 200.000 exemplaren later nam hij de kern van Cruijffs woorden nog eens onder de loep in zijn boek Toeval is logisch en voorziet die van uitleg en commentaar, aangevuld met eigen waarnemingen, meningen en associaties. Cruyffs lessen over leiderschap blijven onnavolgbaar.


Nieuws

Blader door onze voorjaarsaanbieding 2023

Blader nu door onze voorjaarsaanbieding 2023 en ontdek welke mooie non-fictietitels er voor komende lente op de planning staan.

Zo kun je je verheugen op het geweldige Oorsprong van Leah Hazard, waarin deze Britse verloskundige ons op ongeëvenaarde wijze kennis laat maken met het orgaan waar we allemaal vandaan komen. Of Hoog spel, de langverwachte en onthullende politieke biografie die …

Lees verder