Nieuws

Cruyffs lessen over leiderschap

  • 25 maart 2016
  • 0m

Johan Cruyff die deze week overleed zal in vele harten blijven voortleven. Niet alleen zijn fenomenale voetbalkwaliteiten, maar ook zijn uitspraken hebben in de loop van de jaren velen geïnspireerd. De humor, de laconieke scherpte, de werkelijkheidszin en de verborgen wijsheid van veel van wat Cruijff schijnbaar losjes zegt, geven telkens weer aanleiding om na te denken en je eigen gedachten en ideeën erop los te laten.

In 2004 schreef Pieter Winsemius de bestseller Je gaat het pas zien als je het doorhebt, over Cruijff en leiderschap. Zo’n 200.000 exemplaren later nam hij de kern van Cruijffs woorden nog eens onder de loep in zijn boek Toeval is logisch en voorziet die van uitleg en commentaar, aangevuld met eigen waarnemingen, meningen en associaties. Cruyffs lessen over leiderschap blijven onnavolgbaar.


Nieuws

Blader door onze Zomeraanbieding 2024

Onze Zomerjaarsaanbieding is binnen en hij is weer gevuld met prachtige non-fictietitels voor komend seizoen.

In De ruk naar rechts verheldert politiek verslaggever Wilco Boom op deskundige wijze de politieke staat van Nederland, Kathy Willis kijkt in Groene zintuigen op een radicaal andere manier naar de natuur en hoe het je gezonder kan maken, Vivian de …

Lees verder