Nieuws

Cruyffs lessen over leiderschap

  • 25 maart 2016
  • 0m

Johan Cruyff die deze week overleed zal in vele harten blijven voortleven. Niet alleen zijn fenomenale voetbalkwaliteiten, maar ook zijn uitspraken hebben in de loop van de jaren velen geïnspireerd. De humor, de laconieke scherpte, de werkelijkheidszin en de verborgen wijsheid van veel van wat Cruijff schijnbaar losjes zegt, geven telkens weer aanleiding om na te denken en je eigen gedachten en ideeën erop los te laten.

In 2004 schreef Pieter Winsemius de bestseller Je gaat het pas zien als je het doorhebt, over Cruijff en leiderschap. Zo’n 200.000 exemplaren later nam hij de kern van Cruijffs woorden nog eens onder de loep in zijn boek Toeval is logisch en voorziet die van uitleg en commentaar, aangevuld met eigen waarnemingen, meningen en associaties. Cruyffs lessen over leiderschap blijven onnavolgbaar.


Nieuws

Blader door onze najaarsaanbieding

De mooiste non-fictie lees je ook dit najaar weer bij Balans: of je nu houdt van geschiedenis of juist gericht bent op actualiteit, we hebben voor ieder wat wils.

Zo kun je in oktober uitkijken naar het prachtige en aangrijpende Dagboek van een invasie van Oekraïense Andrej Koerkov, waarin hij de schrijnende situatie in zijn …

Lees verder