Nieuws

Natascha van Weezel zaterdag 13 juni bij AVROTROS: De erfenis van Anne Frank

  • 12 juni 2015
  • 0m

Zaterdag 13 juni een bijzondere uitzending van AVROTROS over De erfenis van Anne Frank. Verschillende generaties oorlogsgetroffenen zullen proberen samen een antwoord te vinden op de vraag ‘hoe moeten we de oorlog blijven herdenken’. Natascha van Weezel, auteur van De derde generatie zal de jongste generatie vertegenwoordigen.

“In het kader van 70 jaar bevrijding praat AVROTROS-presentator Art Rooijakkers met verschillende generaties oorlogsgetroffenen. Korte scènes uit de theatervoorstelling Anne vormen de aanzet tot de gesprekken, die plaats vinden voor het decor van het Achterhuis.

Waar het leven van Anne eindigde, pakt het programma de draad op. Hoe ging het verder met de mensen die de oorlog wél overleefden? Wat voor invloed had de oorlog op hun dromen en ambities en hoe werkt de oorlog door op de volgende generaties? Samen proberen zij een antwoord te vinden op de vraag: hoe moeten we de oorlog blijven herdenken?”

Programmagegevens:

Televisie
De erfenis van Anne Frank
zaterdag 13 juni
NPO 2 – 20.15 uur

Link naar NPO

 


Nieuws

70 jaar na de Holocaust, de derde generatie

De derde generatie is een oprechte, ontroerende zoektocht’ Elsevier

Hoe voelt het als je grootmoeder over niets anders kan praten dan de Tweede Wereldoorlog? Wat gebeurt er met je als je vader je van jongs af aan meeneemt naar alle Holocaust-monumenten ter wereld? En hoe verdraag je de gedachte dat je voor­ouders werden vermoord om …

Lees verder