Nieuws

‘Ondanks de zwaartekracht’ van Suzanna Jansen op shortlist Bookspot Literatuurprijs en in Top 3 van de Lezersprijs!

  • 25 september 2018
  • 0m

Op 24 september is bekendgemaakt dat Ondanks de zwaartekrachtvan Suzanna Jansen op de shortlist van de Bookspot Literatuurprijs staat. Van de zes genomineerden springt Ondanks de zwaartekracht eruit als de enige non-fictietitel op de lijst. Ook zit het boek van Suzanna Jansen bij de Top 3 van de Bookspot Lezersprijs. Daarvoor kunt u hier uw stem uitbrengen.

De Bookspot Literatuurprijs is een voortzetting van wat jarenlang de AKO-Literatuurprijs en daarna de ECI-Literatuurprijs heette. De uitreiking is op 8 november.

Wat gebeurt er als je je dromen najaagt?
En wat als je dat niet doet?

Ondanks de zwaartekracht is een even meeslepend als ingenieus vlechtwerk van drie levensverhalen. Het is een boek over toekomstvisioenen, de noodzaak van kunst, en over wat een mens tot mens maakt, tegen de achtergrond van de bewogen twintigste eeuw. In een beeldende stijl neemt Suzanna Jansen de lezer mee van de avant-gardescene in Parijs en Berlijn, via de onzekere jaren dertig, langs de klippen van de oorlog en de wederopbouw. Gaandeweg toont ze welke sporen de dromen van honderd jaar geleden hebben nagelaten in onze tijd.

 

Een fragment uit Ondanks de zwaartekracht leest u hier.

Volg alle ontwikkelingen rondom Ondanks de zwaartekracht via de Facebook pagina van Suzanna Jansen.

Bekijk ook haar interview op LezenTV via deze link.


Nieuws

Blader door onze voorjaarsaanbieding 2023

Blader nu door onze voorjaarsaanbieding 2023 en ontdek welke mooie non-fictietitels er voor komende lente op de planning staan.

Zo kun je je verheugen op het geweldige Oorsprong van Leah Hazard, waarin deze Britse verloskundige ons op ongeëvenaarde wijze kennis laat maken met het orgaan waar we allemaal vandaan komen. Of Hoog spel, de langverwachte en onthullende politieke biografie die …

Lees verder