Nieuws

‘Ondanks de zwaartekracht’ van Suzanna Jansen op shortlist Bookspot Literatuurprijs en in Top 3 van de Lezersprijs!

  • 25 september 2018
  • 0m

Op 24 september is bekendgemaakt dat Ondanks de zwaartekrachtvan Suzanna Jansen op de shortlist van de Bookspot Literatuurprijs staat. Van de zes genomineerden springt Ondanks de zwaartekracht eruit als de enige non-fictietitel op de lijst. Ook zit het boek van Suzanna Jansen bij de Top 3 van de Bookspot Lezersprijs. Daarvoor kunt u hier uw stem uitbrengen.

De Bookspot Literatuurprijs is een voortzetting van wat jarenlang de AKO-Literatuurprijs en daarna de ECI-Literatuurprijs heette. De uitreiking is op 8 november.

Wat gebeurt er als je je dromen najaagt?
En wat als je dat niet doet?

Ondanks de zwaartekracht is een even meeslepend als ingenieus vlechtwerk van drie levensverhalen. Het is een boek over toekomstvisioenen, de noodzaak van kunst, en over wat een mens tot mens maakt, tegen de achtergrond van de bewogen twintigste eeuw. In een beeldende stijl neemt Suzanna Jansen de lezer mee van de avant-gardescene in Parijs en Berlijn, via de onzekere jaren dertig, langs de klippen van de oorlog en de wederopbouw. Gaandeweg toont ze welke sporen de dromen van honderd jaar geleden hebben nagelaten in onze tijd.

 

Een fragment uit Ondanks de zwaartekracht leest u hier.

Volg alle ontwikkelingen rondom Ondanks de zwaartekracht via de Facebook pagina van Suzanna Jansen.

Bekijk ook haar interview op LezenTV via deze link.


Nieuws

Blader door onze najaarsaanbieding

De mooiste non-fictie lees je ook dit najaar weer bij Balans: of je nu houdt van geschiedenis of juist gericht bent op actualiteit, we hebben voor ieder wat wils.

Zo kun je in oktober uitkijken naar het prachtige en aangrijpende Dagboek van een invasie van Oekraïense Andrej Koerkov, waarin hij de schrijnende situatie in zijn …

Lees verder