Nieuws

Valentijnsdag boekentips

  • 14 februari 2023
  • 1m
Fijne Valentijnsdag! Wil jij wegdromen bij een waargebeurd liefdesverhaal? Of er een cadeau doen aan iemand waar je van houdt?
Deze boekentips kunnen je verder helpen:

‘Een onverschrokken leven’ vertelt het verhaal van Fernanda Willekes MacDonald, die zich begin vorige eeuw niet neerlegde bij het traditionele leven dat voor haar was gekozen. Ze kon zich niet schikken naar het leven met haar conservatieve echtgenoot en maakte de dappere maar moeilijke beslissing haar hart te volgen en hem te verlaten. Ze gaf toe aan de liefde voor een ander: Een jongere, Chinees-Indische student. Fernanda en haar nieuwe echtgenoot wilden beiden de wereld verbeteren en spanden zich in sociaal onrecht in Nederlands-Indië tegen te gaan.
‘Een liefde in Dresden’ Jan Veering en Therese leren elkaar kennen tijdens de Tweede Wereldoorlog, het is liefde op het eerste gezicht. Na de oorlog keren ze beiden door de puinhopen van het verscheurde Europa terug naar huis: hij naar Haarlem, zij naar Wenen. Ze verliezen elkaar uit het oog, maar laten elkaar niet los. Ze blijven brieven schrijven totdat ze elkaar een jaar later eindelijk terugzien. Ditmaal voorgoed. Hun zoon, schrijver Michel Veering, vindt jaren later brieven, een dagboek en enkele foto’s terug. Voor het eerst leest hij het dramatische verhaal van de intense liefde tussen zijn ouders die, koste wat het kost, dwars tegen de grote krachten van de geschiedenis in, met elkaar verder wilden leven.
In ‘De verliefde president’ wordt het verhaal van de Amerikaanse president Warren Harding verteld, die met zijn beleid aan de wieg van de roaring twenties stond. Iedereen lijkt hem inmiddels vergeten te zijn, historici hebben hem belaadden met kritiek. Was dit omdat hij een eeuw te vroeg al betoogde dat black lives matter? Of omdat hij verliefd was op zijn buurvrouw en honderden liefdesbrieven verstuurde? Willem Meiners gebruikt onder andere deze brieven om de vergeten president weer tot leven te brengen.
‘Landlijnen’ is het derde boek van Raynor Winn, waarin ze verslag doet van de zwaarste wandeltocht die zij en haar man Moth tot nu toe ondernamen. Te beginnen met de Cape Wrath Trail – een zware tocht van honderden kilometers door de Schotse Hooglanden, over afgelegen bergen, door gletsjerdalen en langs diepe lochs – maken zij uiteindelijk en maandenlange tocht van meer dan 1600 kilometer, van het uiterste noorden van Schotland naar de vertrouwde kust van het zuidwesten. ‘Landlijnen’ is niet alleen een liefdesbrief aan haar terminaal zieke man, maar ook aan vreemden, vrienden en de natuur.

Nieuws

Blader door onze zomeraanbieding 2023

Onze zomeraanbieding is binnen en hij is weer gevuld met prachtige non-fictietitels voor komend seizoen.

In Een huis vol muziek maakt Floris Kortie een selectie van de mooiste stukken van zijn jarenlange muzikale metgezel Paul Witteman, journalist Charlotte Boström analyseert in Waarom Zweedse vrouwen niet gratis werken wat we van Zweden kunnen leren op het gebied van vrouwenemancipatie …

Lees verder