ISBN:
9789050186865 (paperback)
Aantal pagina's:
260
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
25/05/2005

Al geruime tijd kent de Nederlandse samenleving problemen in de omgang met een groep Marokkaanse jongens. Zij terroriseren de straten en vertonen hinderlijk crimineel gedrag. Wat zijn de achtergronden van hun gedrag? Hoe is het mogelijk dat een klein deel van onze Marokkaanse jeugd optreedt op een manier die in Marokko absoluut niet wordt getolereerd? En hoe valt te begrijpen dat een aantal Marokkaanse jongeren radicaliseert en verstrikt raakt in de netten van radicale moslimfundamentalisten? Hoe reageert de Marokkaanse gemeenschap op de problemen in eigen kring?

Criminoloog en antropoloog Hans Werdmölder doet al ruim twintig jaar onderzoek onder Marokkaanse jongeren in ons land. In dit boek geeft hij aan de hand van vele voorbeelden en persoonlijke verhalen antwoord op de vragen die deze groep oproept. Daarbij gaat hij in op belangrijke begrippen uit de Marokkaanse cultuur, zoals religie, eer, schaamte en respect. Ook suggereert hij een aantal belangwekkende oplossingen voor de problematiek die onze samenleving zo bezighoudt.


Over de auteur

Hans Werdmölder

Hans Werdmölder (1951) is als universitair hoofddocent verbonden aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht. Eerder publiceerde hij Van vriendenkring tot randgroep (1986) en Een generatie op drift (1990).

Meer over deze auteur