Nieuws

Peter R. de Vries

  • 8 juli 2021
  • 0m

Update 15 juli 2021

Zojuist kwam het bericht naar buiten dat Peter R. de Vries is overleden aan de gevolgen van de aanslag die vorige week dinsdag in het centrum van Amsterdam op hem is gepleegd. Wij zijn diep geschokt en zeer verdrietig door dit nieuws. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en dierbaren in deze moeilijke tijd.

 

8 juli 2021

Met ontzetting hebben wij afgelopen dinsdagavond het nieuws ontvangen dat Peter R. de Vries in Amsterdam is neergeschoten. In 2018 schreef hij in PS: dit is vertrouwelijk aan Gerard Spong hoe hij dacht over beveiliging:

‘Ik ga niet publiekelijk zeggen wat ik allemaal wel en niet aan beveiliging doe, maar met kogelvrije vesten ga ik niet lopen. Ik geloof er ook niet in. Mijn adagium in dit soort kwesties is altijd: de mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. Je kan het jezelf wat dat betreft heel moeilijk maken. En dat is natuurlijk vaak precies wat de bedreiger beoogt. Die zit zich te verkneukelen als jij elke dag met een omweg van kantoor naar huis rijdt en tussen de coniferenhaag en het rozenperk door naar je voordeur tijgert. Die lol doe ik zo iemand niet. Je moet wel gewoon kunnen “leven”, vind ik.’

We hopen zeer dat Peter herstelt en onze gedachten gaan uit naar zijn familie en dierbaren.