Veelgestelde vragen

Wanneer ontvang ik mijn boek?

Uitgeverij Balans levert de boeken in principe binnen 48 uur uit op werkdagen (tenzij het boek onverhoopt niet leverbaar is). Onze logistieke partner CB Logistics in Culemborg verzorgt de verpakking en verzending. Deze levertijden gelden alleen indien u uw order op werkdagen vóór 14:30 uur plaatst en de betaling op dat moment bij ons binnen is.

Wat zijn de verzendkosten?
Als het verzendadres in Nederland is hoeft u geen verzendkosten te betalen voor boeken die duurder zijn dan € 12,50. Voor een verzendadres in België (en boeken die 12,50 of minder kosten), moeten we wel een toeslag vragen. Bij het invoeren van uw bestelling zullen we aangeven hoe hoog de toeslag zal zijn.

Hoe kan ik betalen?

U kunt uw betaling via iDEAL doen: iDeal is de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. iDEAL is een door de Nederlandse banken ontwikkeld online betaalsysteem. iDEAL is een zeer vertrouwde en daarnaast ook de meest gebruikte online betaalmethoden in Nederland. U wordt vanuit onze webshop doorgeleid naar uw eigen internetbankieromgeving voor het uitvoeren van de betaling.

Is mijn betaling veilig?

Wij maken gebruik van de meest actuele beveiligingsmethoden. Wij zijn in bezit van een SSL-certificaat. Alle uitgewisselde informatie op onze website is beveiligd. Denk aan online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Door het gebruik van een SSL certificaat zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door anderen.

Kan ik ook een boek in het buitenland bestellen?

Nee, al sturen we onze boeken wel naar België op, er komt dan alleen wel een toeslag bij voor de verzendkosten (zie hierboven).

Hoe wordt een e-book aangeleverd?

Na aanschaf van uw e-book in onze winkel wordt er direct een automatisch e-mail aan u verstuurd met daarin de downloadlink die u eenmalig kunt gebruiken om uw e-book te downloaden. We leveren al onze e-books in het epub-format aan zodat uw e-book zich aanpast aan uw scherm en goed leesbaar is, ongeacht het apparaat waarop u het leest.

Op welke apparaten kan ik mijn e-book lezen?

Het ePub e-book kunt u lezen op verschillende apparaten: uw computer, tablet, e-reader en smartphone.

Om uw e-book op de computer te lezen heeft u een programma nodig om de ePub-bestanden te openen. Dat kan met het gratis te downloaden programma Adobe Digital Editions (beschikbaar voor PC en Mac). Voor meer instructies over het lezen van e-books op uw apparaat klikt u dan hier.

Onze e-books kunt u ook lezen op uw iPad of iPhone met de app iBooks (die zit standaard op uw iPad of iPhone) of Bluefire.

Voor Android-toestellen kunt u de app Aldiko gebruiken om uw e-book te lezen. Daarnaast kunt u uw e-book ook importeren in uw Google Play-account als u dat wilt.

Voor het gebruik  en installeren van Adobe Digital Editions op KOBO en andere e-readers kunt u hier meer informatie vinden.

Voor het omzetten van het e-pub-bestand naar Kindle kunt u hier meer informatie vinden.

 

Retour

Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop dan kunt u uw bestelling binnen 14 dagen retour sturen naar:

Uitgeverij Balans

Retourzending webshop

Keizersgracht 117

1015 CJ Amsterdam

Vermeld u alstublieft uw ordernummer, naam en adres. Wij zullen binnen 30 dagen het bedrag terugstorten op uw bankrekening. Portokosten voor het retourneren vergoeden wij helaas niet. De boeken dienen als nieuw bij ons te worden geretourneerd om in aanmerking te komen voor terugbetaling. E-books kunnen wij helaas niet als retour accepteren.

Overige vragen

Indien u overige vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via klantenservice@uitgeverijbalans.nl of via +31 (0) 20 2611938

 Laatste aanpassing 12 maart 2021