Nieuws

Auteurslezingen

  • 29 november 2016
  • 1m

Welke lezingen en optredens geven auteurs van Balans de komende periode? Hieronder een agenda met verschillende optredens, lezingen en bijeenkomsten.

 

AGENDA

 

Doorlopend

Theatertour Arjan Erkel ‘Vrijheid van denken en doen’. Treed op in het land naar aanleiding van zijn ontvoering en zijn boek Ontvoerd. Zie hier voor meer info en data.

11 mei t/m 3 juni, Zwolle
Muziektheaterspektakel ‘De Wilde Deerne’. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het wolfsmeisje in Zwolle, in samenwerking met Wim Coster, auteur van Het wolfsmeisje. Van 11 mei t/m 3 juni, locatie: IJshallen in Zwolle. Zie hier voor meer info en data.

 

26 mei, Amsterdam

Roel Janssen over zijn boek 1968. You say you want a revolution tijdens Rencontre Revolutionaire, een Frans-Nederlands programma over ‘mei 1968’ in de Waalse Kerk te Amsterdam. Tijd: 17.30-22.00 u.

27 mei, Groningen

Dubbelinterview met Hannah Aukes en Bart Lubbers over Persoonlijke herinneringen, de biografie van Ruud Lubbers, in boekhandel Van der Velde, Groningen. 15.00-16.00.

3 juni, Amsterdam

Suzanna Jansen over Ondanks de zwaartekracht in De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam, 15.00.

7 juni, Amsterdam

Roel Janssen over zijn boek 1968. You say you want a revolution bij Bruna en Flexbieb op IJburg, Amsterdam.

7 juni, Amersfoort

Lezing en gesprek met Suzanna Jansen over armoede en haar boek Het pauperparadijs bij Pact Sam Sam, 16.00-18.00.

14 juni, Nijmegen

Geert-Jan Knoops geeft in boekhandel Dekker van der Vegt een lezing over zijn onlangs verschenen boek De laatste kamerAanvang 19.30.

16 september, Deventer

Suzanna Jansen over haar boek Ondanks de zwaartekracht bij Deventer Literair. Tijd: 15-17u. Locatie: Oude Mariakerk.

26 september, Voorschoten

Roel Janssen geeft een lezing over zijn boek 1968. You say you want a revolution in Museum Voorschoten. Tijd: 20.00-22.00.

6 oktober, Leiden

Roel Janssen geeft een lezing over zijn boek 1968. You say you want a revolution voor Minerva-jaar 1968, in Leiden.

21 november, Bladel

Suzanna Jansen geeft een lezing over Ondanks de zwaartekracht bij literaire kring Sniederskring in Cultureel Centrum Den Herd. Aanvang 20.00.

28 november, Holten

Lezing en gesprek met Suzanna Jansen over Ondanks de zwaartekracht georganiseerd door de Bibliotheek Rijssen-Holten. Locatie Kulturhus Rijssen, Smidsbelt 6. Aanvang 20.00.

29 november, Hoofddorp

Suzanna Jansen vertelt tijdens een Literair Diner in Cultuurgebouw Haarlemmermeer. Details volgen.

 


Leesfragment

Fragment en foto’s ‘Rivierenland’

Fragment en foto’s uit Rivierenland van Sunny Jansen en Martin van Lokven Het Nederland zoals wij dat nu kennen, óns Nederland, is door onze voorouders gewonnen op de rivieren en de zee. Angst en strijd, profijt en schade, wonen en werken, natuur en ontspanning, waterveiligheid en economische belangen. Zomaar een greep uit de vele woorden …

Lees verder