Nieuws

Balans neemt je mee op reis

  • 16 juli 2020
  • 1m

Ga je deze zomer niet naar het buitenland? Laat je dan mee op reis nemen met een boek! Dwaal met je gedachten af naar verre oorden als Australië en Sint-Eustatius, of zoek het dichter bij huis in Dresden, Frankrijk of Lissabon. Waar laat jij je als mentale wereldreiziger graag naartoe voeren? Bekijk hier onze tips:

 

Willem de Bruin, De Gouden Rots

In De Gouden Rots neemt Willem de Bruin je mee naar Sint-Eustatius, een klein eilandje met een rijke geschiedenis. Ooit was het de belangrijkste vrijhaven van het Caraïbisch gebied. Waan je even op de Nederlandse Antillen, op ‘De Gouden Rots’ die een sleutelrol in de wereldgeschiedenis kreeg toebedeeld.

 

Raynor Winn, Het zoutpad

Loop met Raynor Winn mee door de overweldigende natuur van Zuid-Engeland in Het zoutpad. Als de deurwaarders beslag leggen op hun huis en Moth ongeneeslijk ziek blijkt te zijn, zien Raynor en haar man Moth nog maar één uitweg: ze gaan lopen. Samen vinden ze houvast aan de kilometerslange South West Coast Path, waar de prachtige natuur ze rust brengt.

 

Michel Veering, Een liefde in Dresden

Een liefde in Dresden neemt je mee naar het Dresden van 1944. Het is het aangrijpende verhaal van een liefde in tijden van oorlog en een uniek ooggetuigenverslag van het beruchte bombardement van de Duitse stad.

 

Hendrickje Spoor, Frankrijk

Frankrijk is een liefdesgeschiedenis aan la douce France. Hendrickje Spoor verloor haar hart aan het land, en deelt deze liefde met een aanstekelijke pen en rake, geestige observaties. Ze vertrok zelf naar Frankrijk om er niet meer weg te gaan, en deelt met grote openhartigheid het avontuur van haar nieuwe bestaan.

 

Willem Meiners, De Dutch touch

Tussen Nederland en het verre Amerika ligt een enorme afstand, maar toch zijn de landen nauwer verbonden dan je zou denken. Willem Meiners vertelt het onwaarschijnlijke succesverhaal van Nederland in Amerika, want de Nederlandse invloed hield hier niet op toen Nieuw-Amsterdam in 1664 New York werd.

 

Peter Brusse, Ach, Engeland

Ach, Engeland is de onderhoudende geschiedenis van onze eigenwijze overbuur. Peter Brusse dook in de Engelse geschiedenis en cultuur en schetst een boeiend portret van het land waar wij al eeuwenlang onlosmakelijk mee verbonden zijn.

 

Jule Hinrichs, De witte stad 

De witte stad is de fascinerende biografie van een van de oudste hoofdsteden van Europa, ontstaan ver voor onze jaartelling. Meeslepend en met veel oog voor detail beschreven door kenner Jule Hinrichs.

 

Robert Hughes, De fatale kust

Robert Hughes vertelt aan de hand van unieke documenten, dagboeken en brieven de fascinerende geschiedenis van de geboorte van Australië, het onbekende continent dat van een immense strafkolonie opbloeide tot een welvarende natie.


Nieuws

Blader door onze Zomeraanbieding 2024

Onze Zomerjaarsaanbieding is binnen en hij is weer gevuld met prachtige non-fictietitels voor komend seizoen.

In De ruk naar rechts verheldert politiek verslaggever Wilco Boom op deskundige wijze de politieke staat van Nederland, Kathy Willis kijkt in Groene zintuigen op een radicaal andere manier naar de natuur en hoe het je gezonder kan maken, Vivian de …

Lees verder