ISBN:
9789460034473 (ebook) 9789460034466 (paperback)
Aantal pagina's:
144
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
31/03/2017

‘Vanaf het begin van de ziekte waren we nomaden. Hij op weg naar een andere wereld en ik overal ontheemd.’

Het begon onschuldig met wat kleine voorvallen: zoeken naar woorden, steeds meer dingen vergeten. Totdat het begon op te vallen. Toen volgde de diagnose. Het is een vonnis. Alzheimer. Maar voor Cécile en Daniel, al meer dan dertig jaar gelukkig getrouwd, is de liefde sterker dan hun angst. Ze besluiten het avontuur tegemoet te treden en het leven te vieren, in de tijd die hen nog samen rest.

Hoe blijf je van iemand houden, als je plotseling midden in een schipbreuk zit? Hoe moet je rouwen om iemand die nog leeft? Met grote gevoeligheid en eerlijkheid beschrijft Cécile Huguenin hoe ze door de ziekte gedwongen wordt afscheid te nemen van de liefde van haar leven. Haar verhaal geeft een stem aan de patiënten, maar evenzeer aan hun naasten. Want alzheimer raakt iedereen: oog in oog met het verdriet, de eenzaamheid en de zekerheid van het naderende verlies heeft ook de omgeving verlichting nodig.


Leesfragment

Alzheimer, mon amour

Fragment uit Alzheimer, mon amour. Een verhaal van liefde en verlies van Cécile Huguenin.

Deel 1, 2006 – 2007 De rode doos

Ze zit tegenover hem. Hij is nog altijd even mooi, even verleidelijk. De kinderen gaven hem de bijnaam Clint om zijn typische loopje dat aan een elegante cowboy doet denken. En om zijn …

Lees dit bericht

"Schreef Hugo Borst over zijn dementerende moeder, Huguenin gaat verder: zij betrekt de wetenschap in hun liefde."

- NRC Handelsblad

"Liefdevol en bijna poëtisch."

- Psychologie Magazine

"Een juweeltje."

- de Volkskrant

"Een verhaal waarin de werkelijkheid van het leven met een partner met alzheimer schrijnend en herkenbaar wordt neergezet."

- Medisch Contact

"Het mooiste boek dat ik tot nu toe heb mogen recenseren."

- Jeroen van Merwijk, de Volkskrant

Over de auteur

Cécile Huguenin

Cécile Huguenin is schrijfster, psycholoog en coach. Alzheimer, mon amour groeide uit tot een bestseller in Frankrijk en verscheen in vertaling in Engeland, Italië, Spanje, Turkije en Taiwan.

Meer over deze auteur