ISBN:
9789050186667 (paperback)
Aantal pagina's:
304
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
28/02/2008

‘Kunst is leven, kunst is verbazing en verrukking, verdriet en verwarring. Kunst is vooral niet iets esoterisch of exotisch voor de hoogontwikkelde.’ Aan het woord is Henk van Os en hij bewijst al een leven lang dat kunst leven is en dat met kunst te leven valt. Na het succesvolle Zien is genoeg (derde druk) verschijnt nu het langverwachte vervolg: Augustinus op het strand. Columns, analyses, essays, herinneringen, brieven – in alles weet Van Os een verrassende dimensie aan te brengen, ook in de spirituele beschouwingen over geloof en godsdienst die in deze veelzijdige bundel werden opgenomen.

Als geen ander bezit Henk van Os het vermogen om zijn enorme kennis en ervaring om te zetten in toegankelijke, aanstekelijke en inspirerende teksten over kunst en kunstgeschiedenis. Augustinus op het strand is Henk van Os op zijn best.


Over de auteur

Henk van Os

Henk van Os is universiteitshoogleraar Kunst en Samenleving aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was hij algemeen directeur van het Rijksmuseum. Hij kreeg nationale bekendheid als presentator van het televisieprogramma Beeldenstorm. Eerder publiceerde hij onder andere Augustinus op het strand en, samen met zijn zoon, Vader en zoon krijgen de geest.

© Foto: Jeroen …

Meer over deze auteur