ISBN:
9789463821728 (ebook) 9789463821605 (paperback)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans
Verschijnt:
06/05/2021
Verschijningsdatum:
06/05/2021

Twee bondgenoten, twee stemmen die oproepen in actie te komen om de wereld van onze kinderen leefbaar te houden.

In dit brievenboek delen Marjan Minnesma en Jan Terlouw hun zorgen over de steeds snellere klimaatverandering, over de bedreigingen van de natuur en de mensheid. Maar het zijn geen doemberichten die ze elkaar sturen.

Met veel kennis van zaken komen ze met mogelijke en haalbare oplossingen, zoals alternatieven die milieuvervuiling kunnen tegengaan, zoals nieuwe energiebronnen, in elk geval een andere aanpak van de problemen dan tot nu toe.

Bezorgde brieven is de aanstekelijke, inventieve en uitdagende briefwisseling tussen twee gedreven mensen die het opnemen voor hun kinderen en kleinkinderen en willen laten zien hoe dat een leefbaar klimaat allesbepalend is voor hun toekomst.

 

In de media

Interview met Marjan Minnesma in de Volkskrant: ‘Volgens Marjan Minnesma kan Nederland koploper van de groene industrie worden. Dan moet Rutte wel naar haar luisteren.’ 7 mei 2021.

Interview met Marjan Minnesma en Jan Terlouw in het Algemeen Dagblad: ‘”Penvrienden” Terlouw en Minnesma schreven elkaar tegen de opwarming van de aarde.‘ 4 mei 2020.


"Een interessant gesprek tussen twee ‘kli-maten’."

- 8 Weekly

"Een inspirerend boek."

- The Optimist

Over de auteur

Jan Terlouw

Jan Terlouw is een ervaren politicus en natuurkundige, en charismatisch schrijver, de man bij uitstek die de beleidsmakers weet aan te spreken.

Foto © Sanne Terlouw

Meer over deze auteur

Marjan Minnesma

Marjan Minnesma is de inspirerende oprichter en directeur van Urgenda, een organisatie voor innovatie en duurzaamheid. Ze spoort iedereen aan om zelf duurzame projecten te starten, ontwikkelt ‘groene’ plannen, bestookt het bedrijfsleven en dwingt de regering zich te houden aan het klimaatakkoord.

Foto © Josje Deekens

Meer over deze auteur