ISBN:
9789460038808 (paperback) 9789460039119 (ebook)
Aantal pagina's:
240
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
20/09/2018

‘Lang heb ik gedacht dat een beroep op ervaring als bron van gezag niet meer is dan een doorzichtige poging om jongeren buiten de deur te houden. Inmiddels ben ik er toch van overtuigd geraakt dat levenservaring als nuttig resultaat van vele kleine en grote belevenissen niet helemaal een verzinsel is.’ Zo opent de Alexander Rinnooy Kan de schets van zijn leven.

Rinnooy Kan kent de Nederlandse circuits van macht en invloed van binnenuit en gaf ze jarenlang mede vorm. Het ontwikkelen en overdragen van kennis heeft hem van jongs af aan als ideaal voor ogen gestaan. En dat is wat hij in dit klein memoriaal ook doet: aanstekelijk, intelligent en geestig deelt hij zijn vele ervaringen, en belijdt hij zijn liefde voor de kunst van het voorzitten en het onderhandelen, voor muziek en literatuur en voor reizen en koken.

Bordjes duiken is een elegante zoektocht naar wat de jaren in de wereld van de wetenschap, het bedrijfsleven, de politiek en de cultuur hem hebben opgeleverd. Geen afstandelijke analyse, maar een openhartig persoonlijk verslag.

Lees hier een fragment uit Bordjes duiken.

 

In de media:

Bespreking van Bordjes duiken in Binnenlands Bestuur: ‘Belevingen aan de nationale top’, week 43 2018.

Bordjes duiken staat op 1 in de top 10 memoires van politieke boeken op de website van Parlement.com, 1 oktober 2018.

Interview met Alexander Rinnooy Kan in Het Financieele Dagblad: ‘Macht? In Nederland heeft alleen de politie macht’, 28 september 2018.

Interview met Alexander Rinnooy Kan in Het Parool: ‘Ik was altijd een zondagskind’, 23 september 2018.

Interview met Alexander Rinnooy Kan in Trouw: ‘Gelukkig heb ik bijna geen paniekaanvallen meer’, 22 september 2018.


"Bij Rinnooy Kan is alles interessant, enerverend en complex."

- Binnenlands Bestuur

Over de auteur

Alexander Rinnooy Kan

Alexander Rinnooy Kan (1949) was onder meer hoogleraar econometrie en rector magnificus in Rotterdam, voorzitter van VNO-NCW en de SER en lid van de raad van bestuur van ING. Nu is hij hoogleraar Economie en Bedrijfskunde aan de UvA en Eerste Kamerlid voor D66.

© Foto: Christiaan Krouwels

Meer over deze auteur