ISBN:
9789460035050 (ebook)
Aantal pagina's:
360
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
17/02/2012

George W. Bush was waarschijnlijk de meest omstreden president die Amerika ooit heeft gehad. In de recente geschiedenis misschien wel de meest gehate. Dat was zo in de Verenigde Staten zelf, waar zijn verkiezingswinst in 2000 onmiddellijk werd betwist door zijn Democratische tegenstander Al Gore. En dat was zo in het buitenland, waar zijn reactie op de terroristische aanslagen van 11 september in toenemende mate op onbegrip en woede stuitte, ook bij Amerika’s oude bondgenoten. In dit boek geeft ‘Bush jr.’ zelf zijn visie op de feiten.

In zijn memoires vertelt George W. openhartig over zijn jaren in het Witte Huis en de aanloop daarnaar toe. Hij doet dat niet in de vorm van een conventionele autobiografie, maar door stil te staan bij de momenten waarop hij beslissingen nam met verstrekkende gevolgen voor Amerika, en voor de rest van de wereld.

Bush voert ons terug naar zijn Salomonsoordelen in het Witte Huis door te laten zien welke informatie hij op die momenten had, welke adviezen hij kreeg en welke principes hij daarin volgde. ‘My goal is to bring the reader
inside the Oval Office for the most consequential moments of my personal and political life.’ Cruciale beslissingen is een glashelder zelfportret van de machtigste man van het afgelopen decennium.


Over de auteur

George Bush

George Bush (1946) was van 2001 tot 2009 de president van de Verenigde Staten. Bush is lid van de Republikeinse Partij en vormt samen met vader George Bush sr. het enige koppel van familieleden in de geschiedenis van de VS dat beide president is geweest.

Meer over deze auteur