ISBN:
9789463821568 (ebook) 9789463821414 (paperback)
Aantal pagina's:
256
Verschijningsdatum:
16/02/2021

In zijn Dagboek van een natuurjongen houdt de vijftienjarige Dara McAnulty bij hoe zijn wereld verandert, van voorjaar naar zomer, van herfst naar winter, thuis, op school, buiten in de natuur en in zijn hoofd. Beeldend, ongepolijst, levendig en prachtig geschreven: in dit bijzondere boek wordt de wereld verkend vanuit het perspectief van een autistische tiener, die bezig is met huiswerk, examens en vriendschappen naast zijn leven als natuurbeschermer en milieuactivist.

Vol ontzag en verwondering beschrijft Dara de bijzondere ontmoetingen in zijn tuin en in het wild, ontmoetingen met merels, zwanen, rode wouwen, kiekendieven, kikkers, paardenbloemen, leeuweriken, vleermuizen, pinksterbloemen, sneeuwhazen en allerlei andere soorten. Met eenzelfde kracht en warmte schildert hij een liefdevol en ontroerend portret van zijn familie: een hecht gezin dat zijn eigen weg zoekt in de wereld.

Dagboek van een natuurjongen is een uniek boek van een zeer jong talent, dat nog lang zal blijven nazingen in het hoofd van elke lezer.

 

Lees hier een fragment van Dagboek van een natuurjongen.


"Heel bijzonder... Prachtige, rijke taal, zeker voor een vijftienjarige jongen."

- Vroege Vogels

"Dapper, poëtisch, lyrisch en zo krachtig dat hij al op jonge leeftijd wordt gehoord en bewonderd."

- Robert McFarlane

"Een onmisbaar boek, dat in feite tijdloos is. Het gaat over pijn, over passie, schoonheid en verbinding. Het is heel, heel bijzonder."

- Chris Packham

Over de auteur

Dara McAnulty

Dara McAnulty (2004) woont met zijn ouders, broer en zusje en hun adoptie-windhond Rosie aan de voet van de Mourne Mountains in Noord-Ierland. Hij werkte mee aan natuurprogramma’s op radio en televisie en is ambassadeur van de Britse dierenbeschermingsorganisatie, de iWill-campagne en het Jane Goodall Institute. Zijn werk werd al diverse keren onderscheiden.

Foto © …

Meer over deze auteur