ISBN:
9789463823470 (ebook) 9789463823098 (paperback)
Aantal pagina's:
192
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
24/01/2024

Met de komst van de schijnbaar alwetende, vriendelijk pratende app ChatGPT is kunstmatige intelligentie voor iedereen onontkoombaar geworden. Van kunst tot geneeskunde, van onderwijs tot oorlog: overal sluipt ‘ai’ het leven binnen. En techbedrijven beconcurreren elkaar hevig om zo snel mogelijk nog slimmere vormen op de markt te brengen.

Wat is kunstmatige intelligentie eigenlijk? Hoe werkt ze? Wordt de mens ingehaald door zijn eigen creatie? Wat moeten we ervan denken als de ontwikkelaars zelf om een pauze gaan roepen? Is ze nog wel te stoppen? In het fascinerende De AI-revolutie beschrijft deskundige Maarten Sukel van binnenuit hoe de nieuwe technologie de samenleving verandert. AI doet de grenzen tussen werkelijkheid en fictie vervagen, kan stereotypes versterken en voor meer ongelijkheid zorgen. Maar ze kan ook bijdragen aan oplossingen voor grootschalige problemen als vergrijzing, dreigende voedseltekorten en de klimaatcrisis.

Kunstmatige intelligentie is kortom de grootste kans én de grootste uitdaging van deze eeuw. Dit boek is een onmisbare gids voor wie wil weten wat er nu werkelijk aan zit te komen.


"Een gids over wat eraan zit te komen."

- Het Financieel Dagblad

"Een goed boek om je te laten bijpraten over een moeilijk maar belangwekkend onderwerp."

- Max Magazine

Over de auteur

Maarten Sukel

Maarten Sukel (1993) heeft de afgelopen tien jaar aan veel vormen van kunstmatige intelligentie gewerkt voor zowel overheid als bedrijfsleven. Daarnaast schrijft hij momenteel zijn proefschrift over kunstmatige intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam.

Foto © Bob Bronshoff

Meer over deze auteur