ISBN:
9789460034879 (ebook) 9789460034862 (paperback)
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
19/01/2017

De beste toespraken van een president die we nu al missen

Wie naar Barack Obama luistert krijgt hoop. Wie hem hoort spreken wordt meegesleept door zijn persoonlijkheid, zijn overtuigende voordracht en authentieke betrokkenheid.

Als eerste zwarte president werd Obama haast als een messias binnengehaald. Nu hij afscheid neemt, is duidelijk dat hij zal worden gemist als woordvoerder van de vrije wereld – om wie hij was, om waar hij voor stond en om zijn vermogen in alle omstandigheden de juiste woorden te vinden.

Dit boek bevat naast zijn beste speeches ook twee indrukwekkende toespraken van Michelle Obama.

De toespraken zijn geselecteerd en van voor- en nawoord voorzien door Lars Duursma, speechexpert en voormalig wereldkampioen debatteren. Als oprichter van trainingsbureau Debatrix coacht hij Europese leiders in politiek en bedrijfsleven. In 2008 en 2012 voerde hij campagne voor Obama.


"De toespraken van Obama werden door geen wereldleider geëvenaard"

- de Volkskrant

"En nu verscheen er een boek waarvan ik denk dat het mijn favoriet van 2017 zal zijn: De beste toespraken van Barack Obama, gekozen door Lars Duursma, die er ook een voor- en een nawoord bij schreef."

- Martin Reints, De Groene Amsterdammer

"Opvallend aan de toespraken van Obama is de lenigheid van zijn zinnen, niet ongelijk aan de soepelheid in zijn manier van lopen en bewegen. (…) Hij creëert een familiaire sfeer om een bodem te leggen voor waar hij op uit wil komen"

- Vrij Nederland
Leesfragment

De beste toespraken van Barack Obama

Verschenen!

De beste toespraken van een president die we nu al missen

Wie naar Barack Obama luistert krijgt hoop. Wie hem hoort spreken wordt meegesleept door zijn persoonlijkheid, zijn overtuigende voordracht en zijn authentieke betrokkenheid.

Als eerste zwarte president van Amerika werd Obama haast als een messias binnengehaald. Nu hij afscheid neemt is duidelijk hoezeer …

Lees dit bericht

Over de auteur

Barack Obama

Barack Obama (1961) was van 2009 tot 2017 president van de Verenigde Staten. Als eerste zwarte president werd hij bij zijn verkiezing in 2008 haast als messiaanse held binnengehaald. Hoewel ook hij niet zomaar de grote binnen- en buitenlandse problemen kon laten verdwijnen, zal hij zeer worden gemist: om wie hij was, om waar hij …

Meer over deze auteur