ISBN:
9789460036811 (ebook) 9789463820219 (hardcover)
Aantal pagina's:
528
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
30/05/2019

De Eerste Wereldoorlog. 1914-1918

De Eerste Wereldoorlog is een wereldbrand die in nevelen gehuld blijft. De vaststelling komt ironisch genoeg van John Keegan zelf, de historicus die er volgens velen tot dusver het best in is geslaagd die krankzinnige strijd tussen naties inzichtelijk te maken. Keegan, vermaard om een superieure reeks militair-historische studies, concentreert zich in dit boek met name op het grootste mysterie van het drama: de koppige voortzetting van de loopgravenoorlog. Waarom gingen de naties en hun legers maar door? Waarom waren de generaals niet vindingrijker in het beëindigen van de slepende loopgravenoorlog? Keegan beantwoordt deze vragen en geeft een genuanceerde beschrijving van de verschrikkingen aan het front.

Deze wereldwijde bestseller van John Keegan, onderdeel van de reeks Balans Klassiek, is een must-read voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de oorlog die zulke verstrekkende gevolgen had voor de wereld zoals we die nu kennen.


"Keegan blinkt uit in zijn analyse van de krijgshandelingen aan de verschillende fronten. [...] Indrukwekkend relaas."

- NRC Handelsblad

"Een waardevolle bijdrage aan literatuur over de Grote Oorlog"

- Trouw

"Het beste boek over de Eerste Wereldoorlog."

- Civilization

"Keegan heeft de discipline en de kennis om een zo complexe oorlog te ontrafelen. Hij is bovendien een getalenteerd verteller."

- The Wall Street Journal

Over de auteur

John Keegan

John Keegan (1934-2012) was een Brits historicus, journalist en auteur. Hij werd gezien als een van de deskundigen op het gebied van de militaire historie en krijgskunst.

Foto auteur © Jerry Bauer

Meer over deze auteur