ISBN:
9789463820295 (paperback) 9789463820301 (ebook)
Aantal pagina's:
352
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
28/05/2019

De invasie. De onvergetelijke geschiedenis van de helden van D-day

In de vroege duisternis van 6 juni 1944, dit jaar precies 75 jaar geleden, begon D-day: de grootste invasie van onze geschiedenis. In zijn verbijsterende epos De invasie volgt de bekende militair historicus Alex Kershaw de lotgevallen van de mannen die de eerste – en gevaarlijkste – missies moesten uitvoeren om deze historische operatie tot een goed einde te brengen. Zij bepaalden het lot van Hitlers Fort Europa, en daarmee de geschiedenis van de twintigste eeuw.

Met grote kennis van zaken beschrijft Kershaw de onvergetelijke ervaringen van de eerste Amerikaanse parachutist die in Normandië landde. De Britse piloot van een zweefvliegtuig, die constant luchtafweergeschut trotseerde om uiteindelijk vlak naast de vitale Pegasus Brug te crashen. Twee Canadese broers, die hun troepen Juno Beach op leidden, onder vernietigend vuur. Een Franse commando, die vanuit Engeland terugkeerde naar zijn vaderland en tot het uiterste vocht om de Duitse stellingen uit te schakelen.

Het resultaat is een epos over van-man-tot-mangevechten, moed, volharding en uitzonderlijke heroïek, gebaseerd op Kershaws intieme kennis van het slagveld van Normandië en zijn diepe vriendschappen met overlevenden van D-day. Dat levert, 75 jaar later, een verrassend nieuwe kijk op de langste dag van de Tweede Wereldoorlog.

In de media

Recensie van Leesclub De Perfecte Buren, 22 juli 2019.

Recensie van De invasie op tracesofwar.nl, 27 juni 2019.

Recensie van De invasie Peter van Bavel op deperfecteburenblogspot, 22 juli 2019.

Bespreking van De invasie op TracesOfWar.nl, 27 juni 2019.

Bespreking van De invasie in Stretto – Magazine voor kunst, geschiedenis en muziek, 15 juni 2019.

Bespreking van De invasie in NRC Handelsblad, ‘Waarom de Duitsers helemaal niet zo superieur waren tijdens D-Day‘, 6 juni 2019.

Recensie van Evert van der Veen op leestafel.info, 3 juni 2019.

Voorpublicatie op Historiek – Online geschiedenis: ‘De invasie – De lotgevallen van de mannen van D-day (1944)‘, 28 mei 2019.


"De invasie van Alex Kershaw leest als een avonturenroman. […] De lezer wordt in het eerste hoofdstuk meteen met de parachutisten het vliegtuig uitgegooid en ploetert daarna het strand op terwijl de kogels hem om de oren fluiten."

- NRC

"De Invasie is een boek dat de thematiek van de oorlog met een groot hart brengt. De apocalyptische setting en de gitzwarte gevechten worden vergezeld door emotie in zijn meest pure vorm. Wat een boek!"

- DPB

Over de auteur

Alex Kershaw

Alex Kershaw (1966) is journalist en schrijver van vele bestsellers over de Tweede Wereldoorlog. Hij werd geboren in Groot-Brittannië, studeerde in Oxford en woont tegenwoordig in de Verenigde Staten.

Foto auteur © Michael Carroll

Meer over deze auteur