ISBN:
9789463827409 (ebook) 9789463822909 (paperback)
Aantal pagina's:
120
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
02/09/2023

De afgelopen jaren heeft de Chinese leider Xi Jinping de wereld in woord en daad duidelijk gemaakt dat China de absolute wereldheerschappij nastreeft. Op de weg daarnaartoe duldt de regering onder zijn autocratische leiding geen tegenspraak, niet in het land zelf en ook niet daarbuiten. Het recente optreden van China richting Oeigoeren, Hongkong en Taiwan zijn daarvan afschrikwekkende voorbeelden.

Wat betekent deze opzienbarende en zorgwekkende ontwikkeling voor de geopolitiek, de internationale handelsstromen en de autonomie van veel landen, inclusief Nederland en Belgiƫ? Op grond van nieuw onderzoek laat Rien T. Segers zien dat China niet alleen containers naar de rest van de wereld verscheept, maar ook zijn ideologische en ongebreidelde machtsaspiraties. Het Westen kan niet langer verdeeld blijven afwachten, maar dient zo spoedig mogelijk beleid te ontwikkelen dat inspeelt op de schokkende ontwikkelingen in China.

Maar hoe? In deze beknopte, heldere analyse laat Segers in acht lessen zien wat de verborgen strategie van China is, wat ons te wachten staat en hoe we hierop moeten reageren.


"Een boek dat onze beleidsmakers en China-supporters zeker moeten lezen."

- Bazarow

"Segers bouwt zijn betoog helder op als een uitgebreid college."

- Nederlands Dagblad

Over de auteur

Rien T. Segers

Rien T. Segers is emeritus hoogleraar Bedrijfscultuur, in het bijzonder van China en Japan, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is regelmatig gasthoogleraar in beide landen, houdt daarnaast lezingen en treedt regelmatig op in de media.

 

Meer over deze auteur