ISBN:
9789463822268 (paperback)
Aantal pagina's:
277
Uitgever:
Balans

De foto’s van de veelvuldig bekroonde fotojournalist Vincent Mentzel vertellen allemaal hun eigen verhaal, maar ook hijzelf zit vol verhalen. Over de jaren dat hij getuige was van de politieke verwikkelingen op het Binnenhof, een pistool tegen zijn hoofd kreeg in Libanon en aanwezig was bij de studentenrevolte op het Tiananmenplein in China. Hij ging op reis met leden van het Koninklijk Huis en vele Nederlandse regeringsleiders en hij maakte portretten van staatshoofden in de hele wereld. Zijn beroemde beeltenissen van koningin Beatrix kwamen op de vaderlandse munt en de permanente postzegel.

Het werd hoog tijd om de meest indringende verhalen achter zijn iconische beelden op te schrijven. In de memoires van Vincent Mentzel, opgetekend door Trix Broekmans, beleven we van zeer dichtbij moderne historische gebeurtenissen die in het gemeenschappelijke geheugen verankerd liggen. Daarbij belicht Mentzel vaak met smaak en verfrissende relativering de verrassende kanten daarvan. Een nieuwe kijk op een recente tijd, door een van de grootste beeldbepalers van Nederland.


Over de auteur

Vincent Mentzel & Trix Broekmans

Vincent Mentzel (1945) werkte sinds begin jaren zeventig als staffotograaf voor NRC Handelsblad en heeft zich sinds die tijd ontwikkeld tot een van de bekendste fotojournalisten van Nederland. Zijn werk is meerdere malen onderscheiden, onder andere door World Press Photo. Het oeuvre van Mentzel is overgedragen aan het Rijksmuseum Amsterdam.

Trix Broekmans is journaliste met …

Meer over deze auteur