ISBN:
9789463821872 (midprice) 9789463821148 (ebook) 9789463821049 (paperback)
Aantal pagina's:
280
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
02/06/2020

Voor Raynor en haar man Moth ligt het antwoord in de natuur. Sinds ze hun huis kwijtraakten en alleen met een rugzak en een tentje de bijna duizend kilometer aflegden van het zoutpad, sinds ze maandenlang leefden aan de wilde en winderige kustlijn van Engeland, voelen de kliffen, de lucht en de rotsachtige bodem aan als hun thuis. Moth had een terminale diagnose, maar tegen elke medische verwachting in lijkt hij in de natuur te zijn opgeleefd. Zo ontdekken Raynor en Moth op de ruige strook tussen land en zee dat alles mogelijk is.

Als ze uiteindelijk terugkomen in de bewoonde wereld, blijkt een dak boven je hoofd nog geen thuis. De terugkeer naar een normaal bestaan blijft moeilijk – totdat een ongelooflijk gebaar van iemand die hun verhaal heeft gelezen alles anders maakt.

De kans nieuw leven te blazen in een prachtige, oude boerderij diep in de heuvels van Cornwall en het door landbouw verarmde land stukje bij beetje terug te geven aan de natuur, wordt hun redding. Het wordt het nieuwe pad dat zij volgen.

De wilde stilte is een verhaal van hoop, en van een levenslange liefde die sterker is dan al het andere. Het is een even helder als fijnzinnig verhaal over de instinctieve verbinding tussen onze ziel en de natuur, en hoe belangrijk die is voor ons allemaal.

 

Bekijk de boektrailer van De wilde stilte:

 

In de media:

Interview met Raynor Winn in de Volkskrant weekendgids: ‘Het succes kwam voetje voor voetje.’ 5 februari 2021.

Bespreking in De Telegraaf: ‘Een krachtige boodschap van hoop.’ 28 september 2020.

Zin Magazine over De wilde stilte: ‘Een bitterzoete confrontatie met melancholie, onvoorwaardelijke liefde en de kracht van de natuur.’ Juli 2020.

de Volkskrant over De wilde stilte: ★★★★★  ‘Het is een egodocument over ziekte maar overstijgt het genre met gemak, omdat het ondanks zijn bescheiden bedoeling – Moth op de been houden – tegelijk een boeiend verhaal is waarvan liefde, veerkracht, doodsangst en avontuur de sleutelwoorden zijn.’ 23 juli 2020.

NRC over De wilde stilte: ★★★★ ‘Winn laat overtuigend zien hoe leven op aarde eraan toe gaat, in het groot en het klein, en hoe nieuw leven ontstaat.’ 23 juli 2020.

Friesch Dagblad: ‘Een knap boek over de stilte als stem.’ 15 juli 2020.

Bespreking van De wilde stilte in Trouw: De wilde stilte van Raynor Winn overtreft debuut’  7 juni 2020.


"Raynor Winn toont in haar tweede boek ‘De wilde stilte’ nog meer dan in ‘Het zoutpad’ dat ze een schitterend schrijver is."

- Trouw

Over de auteur

Raynor Winn

Raynor Winn is de auteur van de wereldwijde bestsellers Het zoutpad en De wilde stilte, boeken die inmiddels de harten van miljoenen lezers hebben gestolen. Van Het zoutpad werden in Nederland tot nu toe bijna 250.000 exemplaren verkocht, van De wilde stilte 100.000 exemplaren.

Foto © Robert Darch

Meer over deze auteur