ISBN:
9789463833301 (paperback)
Aantal pagina's:
357
Uitgever:
Balans

Arnout Hauben gaat opnieuw op pad dwars door zijn zo geliefde Lage Landen. Samen met kompanen Ruben en Philippe wandelt hij deze keer 1000 kilometer van Lauwersoog, in het uiterste noorden van Nederland, naar De Panne in West-Vlaanderen.

Tijdens deze tocht doorkruisen de drie vrienden het hart van Nederland langs het Diagonaalpad. Zo lopen ze het Friese Woudenpad, het Pionierspad en het Floris V-pad. In België vinden ze aansluiting op de gr-5a.

Deze trage wandelwegen leiden door prachtige natuurparken en komen langs historische steden. Onderweg spreekt Arnout in zijn bekende stijl met de mensen die hij tegenkomt en gaat hij op zoek naar verhalen die de Lage Landen kleur hebben gegeven.

Deze wandelgids wijst je de weg in 50 verrassende etappes in Nederland en België door polders en bossen, langs molens en meren, door kleine dorpen en grote steden. De handige wandelkaarten brengen je naar tal van bezienswaardigheden en verborgen parels.

En route!

De tv-serie wordt vanaf 21 april, primetime, uitgezonden op npo 2.


Over de auteur

Arnout Hauben

Arnout Hauben is medeoprichter van het productiehuis De chinezen. Hij werkte mee aan televisieprogramma’s als Man bijt hond, Meneer Doktoor, Weg naar Compostela en Leve de Zoo! Hij maakte de alom bejubelde en bekroonde vierdelige reeks Ten oorlog, over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens trok hij rond de Noordzee, dwars door België en …

Meer over deze auteur