Aantal pagina's:
208
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
01/07/2009

Aan het eind van zijn loopbaan raakt Bert Heemskerk als topman van de Rabobank verzeild in de heftigste crisis in de financiële wereld sinds mensenheugenis. De opmerkelijke gebeurtenissen die wereldwijd plaatsvonden tussen medio 2007 en nu hebben Heemskerk, die in juni 2009 met pensioen gaat, geïnspireerd tot het schrijven van dit boek. In Een gezonde krimp schetst hij zijn persoonlijke visie op hoe het zover heeft kunnen komen. Waar kwamen al die zeepbellen opeens vandaan? Hebben de toezichthouders zitten slapen? Waren de bankiers nou echt zo onschuldig? En wie hebben er verder nog een rol gespeeld?

Heemskerk blikt ook vooruit. De financiële wereld krijgt met deze crisis namelijk ook een geweldige kans. De kans om beter en duurzamer uit de puinhoop te herrijzen en weer een solide steunpilaar te worden voor toekomstige economische ontwikkelingen. Maar hoe moet dat worden aangepakt? Voor het eerst geeft een topman uit de Nederlandse bankwereld zijn visie op de gang van zaken. Een gezonde krimp is geen whodunnit. Er wordt ook geen sorry gezegd. Het is de unieke kijk van een oude rot in het vak.


Over de auteur

Bert Heemskerk

Bert Heemskerk (66) startte zijn bankiersloopbaan veertig jaar geleden bij AMRO Bank. Hij werkte onder meer in Amsterdam, Japan, Dubai en Londen. Van 1988 tot halverwege 1991 bekleedde Heemskerk de functie van Directeur Generaal Binnenland bij ABN AMRO Nederland, waarna hij in 1991 voorzitter werd van de Raad van Bestuur van F. van Lanschot Bankiers …

Meer over deze auteur