ISBN:
9789050189422 (paperback)
Aantal pagina's:
269
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
14/08/2008

Ergert het u ook wel eens als een sine qua non of mea culpa in de conversatie wordt gebracht door een bijzonder vervelend iemand? Of vormen de verre herinneringen aan lange middagen worstelen met obscure werkwoorden een schrikbeeld?

Wanhoop niet! (Of, zoals een opschepper in het Latijn zou zeggen, nil desperandum!) In deze sprankelende gids Latijn – waar alles in voorkomt, van de tattoo’s van Angelina Jolie en David Beckham tot Mel Gibson, van een lesje grammatica in The Life of Brian tot Harry Potter, en natuurlijk de
beste stukken proza en poëzie uit tweeduizend jaar literaire geschiedenis – veegt Harry Mount het stof van al die saaie schoolboeken en blaast hij weer leven in de grootste taal van allemaal.

Of je nu van Latijn hield, er een hekel aan had, of het nooit hebt geleerd: door de inspirerende manier waarop hij de taal, literatuur en geschiedenis van het oude Rome behandelt, steek je het nodige op, en valt er nog flink wat te lachen ook.

Et Cetera en al dat andere Latijn voerde wekenlang de Engelse bestsellerlijsten aan: er werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht.


Over de auteur

Harry Mount

Harry Mount studeerde klassieke talen in Oxford en was leraar Latijn voordat hij journalist werd. Hij werkte onder andere als correspondent in New York.

© Foto: Stuart Conway

Meer over deze auteur
Harry Mount