ISBN:
9789050188692 (hardcover)
Aantal pagina's:
288
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
04/09/2007

‘Ieder van ons heeft het vermogen iets groots te doen.’

GEEF is een inspirerende oproep aan ieder van ons de wereld te veranderen. Bill Clinton beschrijft wat voor buitengewone en vernieuwende inspanningen door organisaties – en door individuen – worden geleverd om problemen op te lossen en levens te redden. Hij spoort ons aan te doen wat in ons vermogen ligt om mensen ‘om de hoek of aan de andere kant van de wereld’ te helpen.

Clinton laat de lezer delen in zijn eigen ervaringen en in die van andere gevers. Zo laat hij zien dat het geven van tijd, vaardigheden, dingen en ideeën minstens zo belangrijk en effectief is als het geven van geld. Van Bill Gates tot een zesjarig meisje dat een campagne opzette om het strand schoon te maken, van Andre Agassi tot een echtpaar dat lesmateriaal organiseert voor scholen in Zimbabwe, van de Postcode Loterij tot een hoogbejaarde wasvrouw die van haar spaargeld een studiebeurs opzette – Clinton schrijft over mannen en vrouwen die zich inzetten voor een betere wereld, en over de voldoening die ze ervaren door te geven. Hij schrijft over klimaatbeheersing, ziektebestrijding, het bevorderen van onderwijs en behoorlijke arbeidsomstandigheden over de hele wereld. Hij laat zien hoe een van de belangrijkste manieren van geven de inspanning kan zijn om een overheid te veranderen, verbeteren of te ondersteunen. Hij schetst wat wij als individuen kunnen doen en waarom geven zo belangrijk is.

Bill Clintons eigen inspanningen in de jaren na zijn presidentschap hebben grote invloed gehad op miljoenen mensenlevens. ‘Mijn hoop is,’ schrijft hij, ‘dat de mensen en de verhalen in dit boek anderen bezielen, harten raken en duidelijk maken dat burgeractivisme een effectieve manier is om de wereld te veranderen.’

Een deel van de opbrengsten van dit boek wordt door president Clinton gedoneerd aan organisaties die zich inzetten om de wereld te veranderen. TEST


Over de auteur

Bill Clinton

Bill Clinton (1946) was tussen 1993 en 2001 president van de Verenigde Staten en is getrouwd de huidige Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Rodham Clnton. Clinton is lid van de Democratische Partij en was voor zijn politieke carrière actief als advocaat.

Meer over deze auteur