ISBN:
9789463823555 (paperback) .. (ebook)
Aantal pagina's:
304
Uitgever:
Balans

Wanneer je zintuigen in aanraking komen met de natuur, is dat goed voor je lichaam en geest. Een vaas met rozen op je bureau maakt een meetbaar verschil voor je welzijn. Bepaalde geuren kunnen je immuunsysteem versterken. Een wandeling door het bos maakt je veerkrachtiger. Het blijkt dus dat het er echt toe doet naar wat voor soort landschap je kijkt, wat je ruikt, hoort en voelt.

In de afgelopen tien jaar is daar een explosie aan bewijs voor gevonden. Vooraanstaand hoogleraar biodiversiteit Kathy Willis neemt de lezer mee op een fascinerende wereldreis langs alle experimenten die laten zien wat de natuur met een mens doet. Onderzoek toont keer op keer aan dat er een causaal verband bestaat tussen planten in ons leven, zowel binnen als buiten, en een betere fysieke en mentale gezondheid.

Niet alleen plantenwetenschappers en biologen voeren dit soort onderzoek uit, ook artsen, psychiaters, stadsplanners en gezondheidsautoriteiten van de overheid. Hun bevindingen zijn belangrijk: voor hoe we ons dagelijks leven en wonen inrichten, maar ook onze straten en werkplekken. Groene zintuigen legt uit hoe we onze huizen, onze tijd buitenshuis en de wereld om ons heen zo kunnen organiseren dat we de gezondheidsvoordelen van de natuur kunnen ervaren.


Over de auteur

Kathy Willis

Kathy Willis (1964) is een vooraanstaand hoogleraar biodiversiteit aan de universiteit van Oxford. Ze was wetenschappelijk directeur van Kew Gardens in Londen.

© John Cairns

Meer over deze auteur