ISBN:
9789460034275 (ebook) 9789460031786 (paperback)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
15/02/2017

Na jaren van dromen over vliegen in een superheldenoutfit om de mensheid te redden, besloot Rachel van de Pol écht iets te doen om de wereld te verbeteren. Een jaar lang verrichtte ze iedere dag een goede daad. Ze lapte stiekem de ramen van buren, liet briefjes achter in de trein, ruimde parken op, leerde allochtone vrouwen fietsen en versierde de daklozenopvang.

Ze doet hiervan op ontwapenende wijze verslag in Het hedendaagse heldenboek, dat ons leert dat de wereld het niet moet hebben van al die gespierde, knappe, getalenteerde figuren, maar dat ieder mens zijn steentje kan bijdragen. Soms zelfs zonder dat je het door hebt.

Gewapend met onderzoek van filosofen, sociologen en biologen en aan de hand van hilarische en ontroerende voorbeelden, toont Van de Pol aan dat klaarstaan voor een ander niet alleen de wereld maar ook jezelf verbetert. Haar aanstekelijke boek is rijk geïllustreerd door Marguerite Meijer.


"Een boek bomvol adviezen om op een alledaagse manier goede daden te verrichten."

- Elle

"In 'Het hedendaagse heldenboek' zoekt Rachel uit wat de impact is van goede daden – op de samenleving, en op de mens van goede wil zelf."

- Humo

"'Het hedendaagse heldenboek' leert ons dat ieder mens zijn steentje kan bijdragen."

- Libelle
Leesfragment

Het hedendaagse heldenboek

Fragment uit Het hedendaagse heldenboek. 365 manieren om de wereld te redden (of in elk geval een beetje) van Rachel van de Pol.

365 verschillende manieren om de wereld te verbeteren

Stel dat je de mogelijkheid krijgt een superkracht te kiezen om daar de wereld mee te verbeteren? Zou je dat doen? Ongetwijfeld! Wie wil …

Lees dit bericht

"Een inspirerend en ontwapenend verslag."

- Margriet

Over de auteur

Rachel van de Pol

Rachel van de Pol (1983) was journalist bij RTL Nieuws en is ervaringsdeskundige op het gebied van alledaags heldendom. Tijdens haar jaar vol goede daden hield ze een veelgelezen blog bij (www.ikreddewereld.nl) en verscheen ze in diverse radio- en tv-shows. Met haar handige, rare, grappige en groene ideeën inspireerde ze al duizenden lezers tot een …

Meer over deze auteur