ISBN:
9789460034343 (ebook) 9789460031946 (hardcover)
Aantal pagina's:
114
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
24/09/2016

‘Voordat deze hele zaak bij ons begon, had ik eigenlijk een tamelijk romantische voorstelling van de puberteit van onze dochter Carla. Ik dacht dat ze mogelijk eens alcohol zou drinken en een sigaret zou uitproberen. Ik stelde me voor dat ik goede en inspirerende discussies met haar zou voeren en haar als het ware volwassen kon zien worden.’

Ach, ze waren zo lief. Ze waren schattig. Iedere melktand werd als een mijlpaal gevierd, iedere dag was een feest. Maar er komt een moment dat je kinderen van vrolijke, nieuwsgierige en keurig uitziende wezentjes transformeren in onwelriekende, brutale en hysterische puberdieren.

Toch hebben ze een goede kern. Ergens binnen in het puberdier sluimert een wijs, beminnelijk mens. Je moet simpelweg geduld hebben. Je moet wachten totdat die zich door de bergen vuile was, lege zakjes, blikjes en ander afval naar het daglicht heeft gewerkt.

Jan Weiler, zelf trotse bezitter van twee puberdieren, schreef het perfecte boek voor iedere ouder die zich weleens vertwijfeld afvraagt waar hij in godsnaam aan is begonnen. Zijn droogkomische, relativerende pen maakt Het puberdier tot een feest van herkenning.


Leesfragment

Uit Het puberdier: De blogblokkade

Vorige week heeft mijn dochter me voor de vierde keer ontvriend op Facebook. Het was me dus drie keer gelukt om gratie te krijgen op grond van goed gedrag. Dan accepteerde ze mijn vriendschapsverzoeken weer welwillend, met de toevoeging dat ik in de toekomst mijn grote mond moest houden en gesprekken met haar vrienden niet …

Lees dit bericht

"Een nachtmerrie van herkenning"

- De Morgen

"Vanaf vandaag lach je er om!"

- Marina van der Wal, opvoedkundige

Over de auteur

Jan Weiler

Jan Weiler (Düsseldorf, 1967) is journalist, columnist en schrijver. Hij werkte jaren voor de Süddeutsche Zeitung. Zijn roman Maria, ihm schmeckt’s nicht! was een grote bestseller en Het puberdier stond wekenlang op nummer 1 in de bestsellerlijsten. Er werden intussen al meer dan 300.000 exemplaren van verkocht.

Foto auteur: Tibor Bozi

Meer over deze auteur