ISBN:
9789460032639 (ebook) 9789460031632 (paperback)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
06/01/2017

Mexico is het epicentrum van de internationale drugshandel. De afgelopen jaren zijn er meer dan honderd journalisten – dat wil zeggen een generatie schrijvers – vermoord of verdwenen tijdens hun onderzoek naar corruptie en criminaliteit. In grote delen van het land durft niemand meer te publiceren, en zonder vrije pers bestaat er geen democratie.

In Het verdriet van Mexico doen zeven topjournalisten hun aangrijpende verhaal, wetend dat hun getuigenis de dreiging vermoord te worden sterk vergroot. Desondanks zijn zij ervan overtuigd dat de buitenwereld moet weten in welke noodtoestand hun land verkeert.

Voor het eerst lezen we van binnenuit over de terreur, het onrecht, de machteloosheid, de angst, de totale rechteloosheid waarin Mexico is ondergedompeld. Zeven moedige en alarmerende stemmen, die de ware aard van de Mexicaanse crisis blootleggen. Zeven schrijvers die het gevecht aangaan tegen een enorme overmacht.

Het verdriet van Mexico verschijnt wereldwijd dankzij de betrokkenheid van de gerenommeerde uitgever Christopher MacLehose. Deze internationale aandacht is van cruciaal belang, niet alleen voor het boek zelf, maar ook voor de veiligheid van de betrokken journalisten en schrijvers.


"Dieptepunt is de nooit opgeloste verdwijning van 43 pabo­studenten in 2014. Het journalistieke vakwerk waarmee die nacht wordt gereconstrueerd, is indrukwekkend"

- Elsevier

"Een somber stemmend boek waar de lugubere en huiveringwekkende verhalen elkaar in hoop tempo opvolgen"

- Wordt vervolgd, Amnesty International

"Een protest tegen de situatie die al jaren duurt én ode aan de journalisten die onder levensgevaarlijke omstandigheden toch verslag blijven doen"

- Villamedia
Leesfragment

Het verdriet van Mexico

Fragment uit Het verdriet van Mexico. Ooggetuigen uit een wetteloos land.

Vooraf | Elena Poniatowska

Wie in vroeger tijden met de auto naar Acapulco reed, maakte altijd wel even een tussenstop in Chilpancingo om te tanken of een band te verwisselen. Tegenwoordig is de stad het toneel van aanklachten tegen overheidsmisbruik, dankzij een invloedrijke 98-jarige activist: …

Lees dit bericht

Over de auteur

Lydia Cacho

Lydia Cacho (1963) is een Mexicaans onderzoeksjournaliste. Haar werk is met verschillende internationale prijzen onderscheiden.

Meer over deze auteur