ISBN:
9789460034329 (ebook) 9789460031915 (paperback)
Aantal pagina's:
240
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
26/09/2016

Overal zie je breuklijnen in Nederland. Nieuwkomers voelen zich niet welkom, zieken en gehandicapten staan langs de kant. Jongeren vinden lastig werk, terwijl ouderen hun werk niet goed volhouden. Hoger- en lageropgeleiden raken vervreemd van elkaar, gelovigen en seculieren wantrouwen elkaar. En die kloven worden groter.

Gert-Jan Segers besloot met een open blik deze breuklijnen te onderzoeken, op zoek naar nieuwe hoop voor een verdeeld land. Hij sprak met denkers, doeners en ervaringsdeskundigen, onder wie Arjen Lubach, rabbijn Jacobs, Beatrice de Graaf, generaal b.d. Van Uhm, Paul Schnabel, Francis Fukuyama, Bruno Roche, Vonne van der Meer, Bert Keizer en Ahmed Aboutaleb.

De onderlinge vervreemding heeft Segers geraakt, maar tijdens zijn zoektocht is hij ook hoopvoller geworden. Er is werkelijk iets aan te doen. Het is mogelijk: een land dat ruimte biedt aan verschillende mensen, een land waarin we elkaar weer echt in de ogen kijken.


Leesfragment

‘Hoop voor een verdeeld land’

Hoop doet leven. Als je dit boek in drie woorden wilt samenvatten, daar zijn ze. Hoop is het bloed in onze aderen en het vuur in onze botten. Omdat we hopen, gaan we vriendschappen en liefdesrelaties aan. Durven we kinderen te krijgen. Beginnen we een opleiding en verschijnen we op een sollicitatiegesprek. Kopen we een …

Lees dit bericht

"Hoop komt vaak uit de haarvaten van de samenleving. Dat heeft Segers goed gezien en prachtig in beeld gebracht"

- De Nieuwe Koers

Over de auteur

Gert-Jan Segers

Gert-Jan Segers (1969) was van 2012 tot 2023 Kamerlid en sinds 2015 fractieleider van de ChristenUnie. Daarvoor was hij directeur van het wetenschappelijk instituut van de partij. Tussen 2000 en 2007 werkte hij in Egypte.

Foto: © Ruben Timman

Meer over deze auteur