ISBN:
9789463823593 (paperback)
Aantal pagina's:
476
Uitgever:
Balans

Toen Jessica op twaalfjarige leeftijd de diagnose ADHD kreeg, worstelde ze met hersenen die ze niet begreep. Ze verloor voortdurend dingen, kon niets afmaken en raakte steeds verder achterop, terwijl ze meer moeite deed dan iedereen om haar heen. Op haar 32ste – blut, gescheiden en weer thuis bij haar moeder – besloot ze haar ADHD-problemen eindelijk onder ogen te zien.

Ze zocht contact met experts, verdiepte zich in de literatuur en deelde alles op YouTube. De inzichten die ze opdeed, veranderden haar leven. Ze ontdekte hoe het neurodivergente brein in elkaar zit en vond manieren om ermee te werken, in plaats van ertegenin.

Hoe zorg je dat je focus houdt? Hoe ga je om met afwijzing? Hoe stel je prioriteiten en verlies je die niet uit het oog? Hoe ga je om met deadlines? Hoe reguleer je je emoties?

In deze eerlijke, vriendelijke en schaamtevrije gids deelt de maker van het beroemde YouTube-kanaal ‘How to ADHD’ haar zwaarbevochten inzichten en praktische strategieën die iedereen met een neurodivergent brein helpt te overleven, en zelfs te gedijen, in een wereld die daar niet op is gebouwd.

How to ADHD is een schatkamer van wetenschappelijk onderbouwde en ervaringsgerichte informatie. Met samenvattingen en leessnelkoppelingen is het speciaal geschreven voor de neurodivergente lezer


Over de auteur

Jessica McCabe

Jessica McCabe is de maker, schrijver en ster van het baanbrekende YouTube-kanaal ‘How to ADHD’, dat meer dan anderhalf miljoen abonnees heeft. Het kanaal wordt alom gerespecteerd door behandelaars, onderzoekers en vooral de ADHD-gemeenschap.

 

© Dan Montgomery

Meer over deze auteur