ISBN:
9789460032974 (paperback)
Aantal pagina's:
160
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
23/11/2010

U dacht al jaren, waar blijft hij nou. Maar nu is het dan zover. Eindelijk! Daar is-ie dan, de langverwachte autobiografie van muziek-komiek Hans Liberg. Bloedstollend eerlijk en overrompelend diepgaand schrijft de ook in het buitenland gevierde entertainer zich een weg door zijn leven.

Hoe zat dat precies met die Zweedsche voorvaderen en dat geboortehuis op de Elandsgracht in Amsterdam? Wie was tante Thea? Hoe is zo’n Sir Peter Ustinov nou onder vier ogen, en klopt het dat alle deuren voor je opengaan als ridder van Hare Majesteit in buitenlandsche dienst?

Hans Liberg geeft antwoord op vele vragen. Wist u dat hij onder één dak woont met tachtig Limousin-koeien. Dat hij van huis uit jazzgigarist is en tijdens zijn puberteit plat Amsterdams sprak. Wist u dat hij drie honden heeft en ook drie kinderen, alsmede een aanzienlijke kunstverzameling. Dat hij tegelijk met John Lennon zijn haar afknipte, al was het eigenlijk een dag later. Wist u dat hij verliefd was op Liesje en niet alleen op haar. Dat zijn overgrootvader een ronselcafé had op de Prins Hendrikkade en dat hij nog steeds in het bezit is van diens alcoholvergunning. Dat hij in het buitenland met maestro wordt aangesproken. Wist u dat hij een groot zeezeiler is en dat hij ook alles van karnemelk weet?


Over de auteur

Hans Liberg

Hans Liberg (1954) is musicoloog en cabaretier. Hij treedt over de hele wereld op en zijn werk werd vele malen bekroond, onder andere met een International Emmy Award.

Meer over deze auteur