ISBN:
9789460035876 (ebook) 9789460033001 (paperback)
Aantal pagina's:
368
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
24/09/2012

Midden in de oorlog wordt Ebbe Rost van Tonningen geboren als zoon van bekende nsb’ers. In april 1945 vlucht zijn moeder met hem en zijn twee broertjes naar Duitsland, om in 1948 weer naar Nederland terug te keren. Ebbes vader, Meinoud Rost van Tonningen, komt in juni 1945 na ernstige
mishandelingen om het leven in de Scheveningse strafgevangenis, waarvan de ware toedracht zestig jaar voor de familie verborgen werd gehouden. Ebbes moeder zal haar leven lang, tot haar dood in 2007, achter de nationaalsocialistische idealen blijven staan en vele malen als ‘de zwarte weduwe’ in de Nederlandse media verschijnen.

Hoe groei je op als de opvattingen thuis onverenigbaar zijn met die van de rest van de samenleving? Wat heb je voor leven als je steeds wordt geconfronteerd met de beladen naam van je ouders? Na een moeilijke jeugd besluit Ebbe als jongvolwassene zelf op onderzoek uit te gaan naar het verleden van zijn ouders. Het wordt een jarenlange speurtocht, waarbij hij tal van bekende Nederlanders en oud-nationaalsocialisten spreekt en tot verrassende ontdekkingen komt. Zijn politieke ambities worden geblokkeerd door de naam van zijn ouders. Vervolgens weet hij zijn reputatie te vestigen als gedreven maatschappelijk ondernemer.


Over de auteur

Ebbe Rost van Tonningen

Ebbe Rost van Tonningen (1943) is econoom, gemeenteraadslid en succesvol ondernemer. In dit openhartige en persoonlijke boek laat hij zien hoe iemand na een innerlijke worsteling het verleden van zijn ouders achter zich kan laten en vol strijdlust op zoek kan gaan naar nieuwe perspectieven.

Meer over deze auteur