Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
30/09/2009

Wanneer hij in 2002 als correspondent naar Parijs vertrekt, is Olivier van Beemen 23 jaar oud. Op zijn dienstmeisjeskamer van tien vierkante meter nabij de Sorbonne, kookt hij met een magnetron en een waterkoker. Maar in een nieuw appartement verschijnen al snel champagneglazen, een oestermes en slakkenbordjes. En als zijn Nederlandse jeugdliefde uit beeld verdwijnt, komt daar nog een jonge Parisienne bij.

In Parijs is de wervelende coming of age van een correspondent in Parijs. Met groot gevoel voor stijl beschrijft Van Beemen het leven van een jonge Nederlander in het Frankrijk van het début de siècle. Hij reist in het kielzog van Nicolas Sarkozy en ondergaat de grillen van zijn immer gebruinde huurbazin Madame Aïach. Hij bezoekt de nationalist Jean-Marie Le Pen in zijn ouderlijk huis in Bretagne en wordt op hardhandige wijze geconfronteerd met het geweld in de banlieue. En van zijn kapper David leert hij dat zijn haar niet rood, maar Venetiaans blond is.


Over de auteur

Olivier van Beemen

Olivier van Beemen (Haarlem, 1979) studeerde Frans en Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2002 is hij correspondent in Parijs voor o.a. Het Financieele Dagblad, Elsevier en de regionale dagbladen van persbureau GPD. Eind 2009 wil hij zich als journalist vestigen in San Francisco.

© Foto: Emile Gregoire

Meer over deze auteur