ISBN:
9789463822527 (ebook) 9789463822275 (paperback)
Aantal pagina's:
336
Uitgever:
Balans

Voor meisjes en jonge vrouwen is er veel veranderd. Nooit eerder hadden ze zoveel vrijheid en keuzemogelijkheden, maar ook nooit eerder moesten ze voldoen aan zo veel verschillende eisen – van zichzelf of van anderen.

In meer dan twintig jaar als psychologe sprak Tara Porter honderden meisjes en zag ze hun wereld binnen een generatie onherkenbaar veranderen. In dit boek biedt ze jonge vrouwen inzicht in hun eigen psychologie. Van examens tot vriendschap, van lichaamsvormen tot stress, van familie tot sociale media tot liefde: Tara heeft alles verzameld wat ze heeft geleerd over jonge vrouwen met allerlei verschillende achtergronden. Ze kent en begrijpt niet alleen hun perspectief, maar gidst ze in Je begrijpt me gewoon niet ook door de problemen die ze tegenkomen, als een goede vriendin of oudere zus.

Je begrijpt me gewoon niet is specifiek geschreven voor tieners en jonge vrouwen. Maar het is ook een onmisbare gids voor hun ouders: het laat iets zien van de wereld achter de afkeurende blikken en de uitbarstingen van hun dochters: je begrijpt me gewoon niet!


"Een survivalgids voor tienermeisjes die je in je jonge jaren zelf had willen lezen, vol wijze raad."

- De Morgen
Leesfragment

Leesfragment ‘Je begrijpt me gewoon niet – Survivalgids voor jonge vrouwen’

[…]

 

Net als met het internet heeft er een aardverschuiving plaats­gevonden op het gebied van liefde en relaties. Jullie hebben meer kennis, keus en vrijheid dan eerdere generaties en dat is fantastisch. Maar meer keus leidt tot complexiteit. En com­plexiteit vaak tot psychologische angst.

Toch is de droom van romantische liefde met een happy …

Lees dit bericht

Over de auteur

Tara Porter

Tara Porter is psychologe. Zij werkt sinds 1992 met jonge mensen bij de Child and Adolescent Mental Health Services. Ze begeleidt ook leerkrachten via het Anna Freud Centre for Children and Families en ze schrijft regelmatig over geestelijke gezondheid op scholen voor The Times.

Meer over deze auteur