ISBN:
9789463820455 (hardcover)
Aantal pagina's:
208
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
10/11/2019

Uitgebreid met nieuwe verhalen van Tommy Wieringa, Rosita Steenbeek en Maarten ’t Hart

In het hart van de winter, als de dagen het kortst zijn, wordt in alle culturen, sinds ver voor het begin van onze christelijke jaartelling, feest gevierd als de dagen weer langer worden en het zonlicht terugkeert. En bij dat feest horen verhalen. De oude Egyptenaren verhaalden over de geboorte van de zonnegod Osiris, de Grieken noemden hem Helios. De Kelten hadden Belenos, de Chinezen Xihu, de Perzen vertelden over Mithras. Het zijn verhalen over hoop en verbondenheid, om ons eraan te herinneren dat het goede zal overwinnen, over het wonder dat er altijd een nieuw begin is.

Kom vanavond met verhalen… was een bestseller rond Kerst 2018. De hartverwarmende, waargebeurde verhalen van meestervertellers als Adriaan van Dis, Marion Pauw en Robert Alberdingk Thijm, voor aan de kersttafel, rond de kerstboom of gewoon bij de centrale verwarming, raakten een snaar bij het grote publiek. De editie van 2019 is uitgebreid met verhalen van auteurs als Tommy Wieringa, Rosita Steenbeek en Maarten ’t Hart voor nog meer vertelplezier. Wat is een mooier cadeau om door te geven dan een kerstverhaal?

Geschreven door

Robert Alberdingk Thijm, Mano Bouzamour, Adriaan van Dis, Coot van Doesburgh, Maria Goos, Paul Haenen, Boris van der Ham, Maarten ’t Hart, Marcia Luyten,  Joost Röselaers, Gijs Scholten van Aschat, Floris Tilanus, Nicoline Wisse Smit, Rosita Steenbeek, Nelleke Viëtor, Lot Vekemans, Marion Pauw, Jan Terlouw en Tommy Wieringa.