ISBN:
9789460034626 (paperback) 9789460034633 (ebook)
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
25/10/2017

Al meer dan vier decennia leeft, denkt en droomt Jop Ubbens kunst. Of beter gezegd, de waarde en schoonheid van kunst. Dertig jaar lang werkte hij bij het oudste veilinghuis ter wereld, Christie’s in Amsterdam, waarvan 25 jaar als veilingmeester. In Kunst kan geen kwaad geeft hij aan de hand van de opmerkelijkste kunstvoorwerpen die hij in zijn loopbaan ‘onder de hamer kreeg’ een inkijkje in de wereld van de internationale kunsthandel. Hij vertelt over de sleepers, barnfinds, bizarre objecten, astronomische prijzen; over de hypes en kuddegedrag op nationale en internationale beurzen en veilingen; over de zaal bespelen en het gehamer in het rostrum; en gewoon over wonderschone en unieke kunst. Ubbens schrijft op vlotte, relativerende en prikkelende wijze over de kunstmarkt, maar altijd met volop oog voor het kunsthistorische kader.

Kunst kan geen kwaad is een meeslepend boek over een mystieke wereld, die meer lagen kent dan je op het eerste gezicht zou denken.


Over de auteur

Jop Ubbens

Jop Ubbens was veilingmeester en directeur van Christie’s Amsterdam. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en werd in 1989 bij Christie’s aangesteld als hoofd van de afdeling negentiende-eeuwse schilderkunst. Ubbens leidde als veilingmeester spraakmakende veilingen van collecties als die van Anton Dreesmann, Dirk Scheringa en Piet en Ida Sanders.

Meer over deze auteur