ISBN:
9789460035715 (paperback)
Aantal pagina's:
144
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
28/01/2013

Prins Willem-Alexander is onze troonopvolger. Dat betekent dat hij na zijn moeder, koningin Beatrix, onze nieuwe koning wordt. Waarom hebben we eigenlijk een koning? Wat doet die precies? Heeft hij een kroon? Waarom werkt hij niet in onze hoofdstad, Amsterdam, maar in Den Haag? Heeft hij ook een achternaam? Is het leuk om koning te zijn? Hoeveel macht heeft onze koning eigenlijk?

Van 2013 tot 2015 viert Nederland het tweehonderdjarig bestaan van ons koninkrijk. Gezien de actualiteit van het koningschap is het goed als de kinderen in ons land (en hun ouders) hierover meer te weten komen. Tijdens haar bezoeken aan basisscholen in heel Nederland viel het Reinildis van Ditzhuyzen op hoe prachtig en boeiend de leerlingen het onderwerp koningschap vinden. Maar ook hoorde ze dat er op school – helaas, aldus de leerkrachten – maar nauwelijks aandacht aan wordt besteed.

Met dit montere en informatieve boek hoopt van Ditzhuyzen deze leemte in het onderwijs te vullen. In begrijpelijke taal worden in negen overzichtelijke hoofdstukken de belangrijkste vragen over onze monarchie beantwoord. Verder staat er een aantal koninklijke kleurplaten in en zijn er vragen die kinderen zelf kunnen beantwoorden.