ISBN:
9789460035029 (ebook)
Aantal pagina's:
368
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
21/05/2012

Lucrezia Borgia: al eeuwen wordt haar naam in een adem genoemd met pure slechtheid. Ze zou als onrechtmatige dochter van paus Alexander VI betrokken zijn geweest bij incest met haar vader en haar broer Cesare, medeplichtig zijn geweest aan hun politieke moordaanslagen en schuldig zijn bevonden aan moord door vergiftiging. Als dochter, zus, echtgenote en moeder was ze omgeven door rijkdom, privileges en intriges. Maar wie was zij werkelijk? Was ze een monster van wreedheid of eerder een pion van haar op macht beluste vader en broer?

Vanaf het moment dat haar vader tot paus was benoemd, werd de toen twaalfjarige Lucrezia tot driemaal toe gedwongen in het huwelijk te treden om haar vaders politieke belangen veilig te stellen. Bij haar derde huwelijk werd zij hertogin van Ferrara en ontpopte zich als een intelligente, capabele regentes aan dat schitterende hof. Kroniekschrijvers bleven haar echter bestempelen als ‘de grootste hoer van het christendom’.

Sarah Bradford schetst in deze biografie een overtuigend en meeslepend portret van Lucrezia Borgia en van het renaissancistische leven. Op basis van uitvoerig archiefonderzoek, waarbij zij gebruik maakte van talrijke documenten, waaronder brieven van de hoofdpersoon zelf, onthult zij de vrouw achter de mythe.


Over de auteur

Sarah Bradford

Sarah Bradford (1939) is historica. Ze woont in Londen en schreef succesvolle biografieën van prinses Diana, koningin Elisabeth II, Jacqueline Kennedy Onassis en Grace Kelly.

Meer over deze auteur